Pašvaldībās

Tomēr neļaus paplašināt cūku fermas

Ilze Šķietniece, Kurzemes vārds
08.10.2009

Aizputes Novada dome ir noraidījusi SIA "Nygaard International" būvniecības ieceri, kas paredzēja fermu paplašināšanu Lažas pagastā. Uzņēmuma vadītāji uzskata, ka domes lēmums ir nelikumīgs. Jautājumu par SIA "Nygaard International" būvniecības ieceres noraidīšanu bija paredzēts izskatīt Aizputes Novada domes sēdē jau augusta vidū. Taču lēmuma pieņemšanu deputāti nolēma atlikt, jo īsi pirms domes sēdes uzņēmums iesniedza papildu dokumentus.


Tomēr neļaus paplašināt cūku fermas

(Fragments) Aizputes Novada dome ir noraidījusi SIA "Nygaard International" būvniecības ieceri, kas paredzēja fermu paplašināšanu Lažas pagastā. Uzņēmuma vadītāji uzskata, ka domes lēmums ir nelikumīgs.

Jautājumu par SIA "Nygaard International" būvniecības ieceres noraidīšanu bija paredzēts izskatīt Aizputes Novada domes sēdē jau augusta vidū. Taču lēmuma pieņemšanu deputāti nolēma atlikt, jo īsi pirms domes sēdes uzņēmums iesniedza papildu dokumentus. Lai deputāti varētu ar tiem un situāciju kopumā iepazīties pamatīgāk, jautājumu nolēma iekļaut domes septembra sēdes darbakārtībā. Tomēr arī pēc mēnesi ilgas lietas izpētes deputāti nolēma neatbalstīt ieceri paplašināt cūku audzēšanas kompleksus. Šāds viedoklis tika pausts arī gandrīz visās publiskās apspriešanas laikā saņemtajās anketās.

"Nepārprotami saskatām būtiskus procesuālus pārkāpumus, nemaz nerunājot par lietas būtību. Uzskatām lēmumu par nelikumīgu," domes lēmumu komentē SIA "Nygaard International" direktore Aiga Bārdiņa. Pašlaik tiekot izvērtēts, kā varētu panākt "tiesisku un taisnīgu lēmumu šajā lietā".

Uzņēmuma advokāts Andrejs Voroncovs redakcijai jau iepriekš skaidrojis, ka Lažas Pagasta padome pirms iekļaušanās novadā pieņēmusi juridiski nepareizus dokumentus, un atzinis – ja Aizputes Novada dome pieņems lēmumu, kura dēļ cūku fermu paplašināšana nebūs iespējama, uzņēmums to apstrīdēs tiesas ceļā.

Kurzemes vārds

x

Paroles atgadināšana