Pašvaldībās

Cēsu novadā neaudzēs ģenētiski modificētos kultūraugus

Aija Zariņa, AgroPols
18.05.2010

Cēsu novadā noslēgusies sabiedriskā apspriešana par aizliegumu audzēt ģenētiski modificēto kultūraugu Cēsu novada teritorijā.

Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga, informēja, ka, sabiedriskās apspriešanas rezultātā Cēsu novada domes deputāti pieņēma lēmumu, ka Cēsu novada administratīvajā teritorijā, kurā ietilpst Cēsu pilsēta un Vaives pagasts, ir aizliegts audzēt jebkādus ģenētiski modificētos kultūraugus. Aizliegums ir noteikts uz pieciem gadiem. Deputāti arī apstiprināja saistošos noteikumus, kuri stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Cēsu Vēstis".

Jau ziņots, ka no 2010. gada 28. februāra līdz 2010. gada 31. martam saskaņā ar LR spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem notika sabiedriskā apspriešana ar mērķi informēt par Cēsu novada domes pieņemto lēmumu par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai un saņemt rakstveida iebildumus šim nodomam. Tās gaitā Cēsu novada iedzīvotāji nav izteikuši iebildumus par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai.

Jau ziņots, ka Vaives pagasta teritorijā šobrīd sekmīgi strādā 32 bioloģiskās saimniecības, pagasta teritorijā vairāk kā 20 saimniecībās nodarbojas ar bioloģisko un konvencionālo biškopību.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana