Krāšņumam

Rundāles pilī vajag palīgus, lai ieziemotu rozes

Mārīte Ozoliņa, Bauskas dzīve
26.10.2009

(Fragments) Rundāles pils dārzā šajā rudenī jāieziemo 13 tūkstoš rožu. Darba apjoms ir milzīgs, tālab vajag palīgus, saka rožu dārza vecākā speciāliste Dainuvīte Brūvere.

Viņa priecājas par pirmo kuplāko talcinieku grupu, kas 23. oktobrī bija ieradusies no Vecumniekiem. Pensionāru biedrības «Virši» dalībnieki bija ļoti labā noskaņojumā, un dažs bilda, ka varētu braukt talkā vairākas reizes, ja tikai būtu transports. Domu par talkošanu senioriem izteikušas Dzintra Artemjeva un Vizma Janušone. Abas ir pateicīgas Vecumnieku novada Sociālā dienesta darbiniecei Dainai Caunei, ar kuras palīdzību sarūpēts autobuss, jo kā gan pensionāri to varētu finansēt. D. Caune sacīja, ka transporta izdevumus sedz novada Dome.

 
Rožu dārza galvenā speciāliste Dainuvīte Brūvere palīgiem sarūpējusi siltu tēju un kafiju www.bauskasdzive.lv


Talciniece Jana Avota smaidīdama teica: «Mēs esam «priši» pensionāri, kam patīk darboties.» Kārlis Heniņš atcerējās atziņu, ko dzirdējis, būdams Francijā: «Vecs ir tas, kurš miris.» Ar sparu un apņēmību pie rožu krūmiem rosījās visi. Talcinieku uzdevums – nogriezt lapas –, kas nav tik vienkārši, jo jāuzmanās no dzeloņiem. Arī par to Vecumnieku ļaudis nesūrojās, jo dažam mājās ir prāvs rožu dārzs, kas regulāri kopjams.

Bauskas dzīve

x

Paroles atgadināšana