Augkopības nozaru ražotāju

Prezidentūras laikā veicinās Latvijas vīnu darītāju atpazīstamību

AgroPols
23.12.2014

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts ir vienojies ar Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības biedriem - komerciālā vīna ražotājiem, par sadarbību Latvijas prezidentūras laikā, lai pievērstu uzmanību Latvijas vīnu kvalitātei.

Biedrība prezidentūras viesiem un apmeklētājiem piedāvās degustācijai 500l Latvijas vīna produkcijas, kas tapusi no vietējiem augļiem, dārza un meža ogām un kas 2014.gadā ieguvusi biedrības Kvalitātes kontroles zīmi. Šādu biedrības zīmi saņem Latvijas labākie vīni - konkursa "Latvijas augļu un ogu vīna konkursa 2014" uzvarētāji.

Šī sadarbība ir iespēja Latvijas vīnu darītājiem iepazīstināt ar savu produkciju Eiropas Savienības valstu iedzīvotājus, kā arī uzsvērt savu produktu kvalitāti Latvijā.

Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība šajā sadarbībā pārstāv SIA "Līgatnes vīnu darītavu", SIA "Vējkalnietis", Z/S "Smilškalni", Z/S "Pīlādži", SIA "Vīns.LV", SIA "Aizputes vīnu darītava", SIA "EVI&JO", SIA "Jokas Developments", IK "Cremon 6" un SIA "Abavas dārzi". Kopumā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība jau kopš 1965.gada apvieno vairāk nekā 100 Latvijas vīnkopju un vīndaru, kuri kopj un attīsta vīnogu audzēšanas un vīna darināšanas tradīcijas.

Latvija 2015.gada 1.janvārī pirmo reizi vēsturē kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē. Rotācijas kārtībā katra ES dalībvalsts uz pusgadu uzņemas prezidējošās valsts pienākumus. Latvija šo uzdevumu pārņem no Itālijas, bet 2015.gada otrajā pusē nodos trio partnerei Luksemburgai.

Informāciju sagatavoja Linda Jākobsone, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana