Dokumentu hronika

MK noteikumi Nr. 1182 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma "Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana" īstenošanai"

MK, Noteikumi,  Nr. 1182
13.10.2009

Valdība vakar apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 23.septembra noteikumos Nr.792 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma „Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” īstenošanai””.
Noteikumu projekts sagatavots, izvērtējot iespējas vienkāršot atbalsta saņemšanas nosacījumus un samazināt administratīvo slogu gan atbalsta saņēmējiem, gan administrējošām institūcijām.
Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk pretendentam vairs nebūs jāslēdz līgums ar Lauku atbalsta dienestu un nevajadzēs iesniegt tehniskos noteikumus meliorācijas sistēmu būvniecībai un rekonstrukcijai.
Normatīvā akta projektā paredzētais atbalsts veicinās lauksaimniecības un meža zemju ražības paaugstināšanu, mežaudžu produktivitātes, veselības un kokmateriālu kvalitātes uzlabošanu, kā arī lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares konkurētspējas paaugstināšanu.
Tāpat atbalstīto projektu īstenošana radīs papildus darba vietas laukos.
Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana