Apskati, analīzes, vērtējumi

Latvijas iedzīvotāju iecienītākais produkts - pasterizēts piens

Jānis Beseris, Maxima Latvija
05.11.2015

Šogad trešajā ceturksnī vispopulārākais produkts "Maxima Latvija" veikalos bija pasterizēts piens, liecina "Maxima Latvija" pircēju paradumu novērojumi trešajā ceturksnī.

Pasterizēts piens jau ilgāku laiku saglabā savu pirmo vietu populārāko produktu topā. Tas kā iecienītākā prece "Maxima Latvija" veikalos ir visos Latvijas reģionos.

"Šobrīd "Maxima Latvija" veikalos ir nopērkams 26 dažādu veidu pasterizēts piens gan pēc iepakojuma, gan tauku satura. Pasterizēto pienu mūsu veikaliem ražo 9 ražotāji, kas piedāvā 12 dažādu zīmolu pasterizēto pienu. Vispopulārākais ir "Limbažu piens" viena litra iepakojumā," stāsta "Maxima Latvija" mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa.

Ja pirms pāris gadiem populārākais piena iepakojums bija plēve, tad šobrīd iedzīvotāji priekšroku dod tetrapaku iepakojumiem. Savukārt viena litra iepakojums kā vispieprasītākais piena iepakojums nemainās jau vairākus gadus.

Starp desmit populārākajiem produktiem šogad trešajā ceturksnī kopumā ir pieci piena produkti. Piens ir vispopulārākais, bet topā iekļuvuši arī krējums, biezpiena sieriņi glazūrā, biezpiens bez piedevām un fermentu siers.

"Interesanti, ka biezpiena sieriņi glazūrā, kas šogad trešajā ceturksnī bija ceturtais iecienītākais produkts, pirms gada ierindojās 7.vietā, bet šā gada otrajā ceturksnī - tikai 20.vietā. Savukārt, skatoties pa reģioniem, biezpiena sieriņus glazūrā visvairāk iecienījuši rīdzinieki, bet latgaliešiem šis produkts ir 6.vietā, Zemgales iedzīvotājiem - 8.vietā, kurzemniekiem - 10.vietā, bet vidzemniekiem - tikai 19.vietā," novērojumos dalās Z.Kaktiņa.

"Toties internetveikala e-maxima.lv klientu vidū starp populārākajiem 10 produktiem ir tikai divi piena produkti. Tas varētu būt skaidrojams ar to, ka iedzīvotāji internetveikalā lielākoties pasūta liela iepakojuma un smagākos produktus, kas šogad trešajā ceturksnī arī piepildījās. Iecienītāko preču vidū bija gan vairāk nekā desmit kilogramu smagie arbūzi, kartupeļi, ūdens iepakojumi un citas preces, kas tiek piegādātas līdz mājokļa durvīm," skaidro internetveikala e-maxima.lv vadītāja Sanita Bērziņa.

Populārākie piena produkti e-maxima.lv bija divu veidu biezpiena sieriņi "Kārums" - ar vaniļas un šokolādes garšu. Taču šogad trešajā ceturksnī aptuveni par 33% pieauga internetveikalā iegādāto saldējumu apjoms, kad iedzīvotāji izvēlējās gardo produktu arī lielajos ģimenes iepakojumos.

Šā gada trešajā ceturksnī vidēji viens pircējs "Maxima Latvija" veikalos iegādājās 10 dažādus iepakojumus piena, 13 gabalus biezpiena sieriņu un 12 gabalus saldējuma.

Maxima Latvija

x

Paroles atgadināšana