Citi raksta

Lietuvas Zaļo kustība protestē pret Dānijas cūku kompleksu paplašināšanos

Leta
21.01.2010

Lietuvas Zaļo kustība trešdien [20. janvārī] paudusi satraukumu, ka nekontrolēta Dānijas cūku kompleksu paplašināšanās, neievērojot esošos tiesību aktus, apdraud gan Lietuvas dabu, gan cilvēku veselību.

Kustības aktīvisti un cūku kompleksu apdraudēto Lietuvas lauku apdzīvoto vietu pārstāvji pulcējās protesta akcijā pie valdības ēkas Viļņā, turot plakātus ar uzrakstiem "Neļaujiet ārvalstniekiem piegānīt Lietuvu", "Cūkas - tas ir labi, bet kas par daudz, tas par skādi", "Gribam elpot tīru gaisu un dzert nepiesārņotu ūdeni" un aicinot valsts institūcijas spert enerģiskus soļus, lai uzlabotu situāciju.

"Cilvēki visā Lietuvā aizvien vairāk cieš no dažādiem objektiem, kuri rada piesārņojumu, īpaši no dāņu cūku fermām, dažādām ķīmijas un plastmasu rūpnīcām," uzsvēris Lietuvas Zaļo kustības priekšsēdētājs Rimants Brazjulis. "Lietuvas ierēdņi un politiķi sagatavo augsni nekontrolētai cūkkopības un putnkopības kompleksu attīstībai un Dānijas cūku audzētāju invāzijai, bet sabiedrībai atstāj vien iespēju tiesāties ar lieluzņēmējiem, korumpētiem valsts ierēdņiem un uzpirktiem zinātniekiem, kuri izvērtē ieplānotās saimnieciskās darbības ietekmi uz vidi un sabiedrības veselību."

Kalvarijas, Mažeiķu, Radvilišķu un Pakrojas pašvaldību iedzīvotāji un sabiedrisko organizāciju pārstāvji izteica neapmierinātību ar to, kā strādā darba grupa, kas izveidota lopkopības un putnkopības uzņēmumu problēmu risināšanai, un aicināja atcelt šīs darba grupas vadītāju - valdības kancleru Deividu Matuļoni.

Leta

x

Paroles atgadināšana