Citi raksta

Latvijas eksporta veicināšanai ievieš jaunu preču zīmi - "Quality Product of Latvia"

Raivis Spalvēns, Leta-Nozare
18.02.2010

Jaunā preču zīme "Quality Product of Latvia" radīta ar mērķi atbalstīt Latvijas vietējo uzņēmumus – ražotājus, kas savu produkciju eksportē uz ārvalstīm, kā arī veidot Latvijas un kvalitatīvas produkcijas vienoto tēlu ārvalstu patērētāju apziņā, biznesa portālu "Nozare.lv" informē "Latvijas Eksportpadomes" projektu direktors Jānis Āboliņš.

Āboliņš stāsta, ka jaunais zīmols informēs par Latviju, vienlaikus liekot to asociēt ar kvalitāti un augstas klases produktiem.

Jau šobrīd preču zīmes saņemšanai pieteikušies vairāki uzņēmumi un ir uzsākts darbs pie produktu kvalitātes izvērtēšanas. Uz preču zīmes "Quality Product of Latvia" saņemšanu var pretendēt jebkurš uzņēmums, kas eksportē un kura konkrētā prece vai pakalpojums atbilst preču zīmes kvalitātes kritērijiem.

Kritērijus atbilstoši katra individuāla produkta specializācijai izstrādās nozares eksperti, akcentējot preces vai pakalpojuma kvalitātes un nosakot ierobežojumus atbilstoši Latvijas ražošanas standartiem.

"Latvijas Eksportpadome" ir organizācija, kas veidota ar mērķi sniegt uzņēmumiem atbalstu Latvijā ražotu preču eksportēšanai, nodrošinot konsultācijas uzņēmumiem eksporta uzsākšanai, veicinot palīdzību valstiskā līmenī un garantējot uzņēmumiem nepieciešamo informāciju un savstarpējas sadarbības iespējas ārzemju tirgus izpētē, kā arī veidojot Latvijas ražotāju tēlu ārvalstīs.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana