Citi raksta

Strādnieki no Krievijas un Baltijas valstīm pārpludina Somijas zemeņu audzētavas

Leta-Nozare
23.04.2010

zemeņu audzētavas pārpludina strādnieki no Krievijas un Baltijas valstīm, vēsta Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat".

Patlaban jau visas brīvās darba vietas gaidāmajai vasarai ir aizņemtas, tomēr zemeņu audzētāji turpina saņemt neskaitāmus potenciālo strādnieku pieteikumus.

Suonenjoki reģiona Ogu audzētāju asociācija prognozē, ka Ziemeļsavonijas reģionā šogad strādās aptuveni 3000 ārvalstu ogu lasītāju.

"Patlaban mēs nosūtām atbildes vēstules strādniekiem no Krievijas Karēlijas, lai viņi varētu saņemt vīzas," skaidroja asociācijas direktors Ilka Voutilainens.

"Nesen mēs saņēmām 300 ogu lasītāju grupas pieteikumu no Petrozavodskas. Pieteikumi uz brīvajām darba vietām ir vairāk nekā pietiekami. Interesi par darbu izrādījuši arī strādnieki no tālākiem reģioniem, bet zemnieku audzētavas dod priekšroku strādniekiem no tuvākiem reģioniem, lai vieglāk varētu saplānot strādnieku ierašanos uz ražas sākumu," skaidroja Voutilainens.

Zemeņu audzētavas saņem neskaitāmas rakstītas un e-pasta vēstules, kā arī nemitīgus telefona zvanus no potenciālajiem strādniekiem.

Pēc Somijas Augļu un ogu audzētāju apvienības aplēsēm, aptuveni 60% līdz 70% no Somijas šā gada zemeņu ražas nolasīs ārvalstu strādnieki.

Savukārt Suonenjoki reģionā ārvalstu ogu lasītāju skaits sasniedz pat 90% no visiem strādniekiem.

Somu lauksaimnieki cer, ka pēc sniegotās ziemas zemeņu raža būs labāka nekā pagājušajā gadā.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana