Citas ziņas sadaļā
Reģionālajā attīstībā liela uzmanība jāpievērš mazām un attālinātām pašvaldībām
Informācija par šā gada rezultātiem dabiski nārstojošo lašu un taimiņu aizsardzībā
Vējonis Tērvetē atzīmē daudzpusīgu lauksaimniecības uzņēmumu attīstību
Jaunas metodes un saimniekošanas priekšrocības laukos
Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs aizvada lauku dienas augkopības demonstrējumu saimniecībā "Purmaļi"
Jānis Dūklavs: SIA Baltic Dairy Board jauna pieeja piena pārstrādei un eksporta tirgiem
Upes nēģi nārsto mākslīgi izveidota nārsta vietā
Gudri saimniekojot mežā, tā īpašnieks var gūt ekonomisku labumu savas dzīves laikā
Ukrainas lauksaimnieki izmantos Latvijas pieredzi
Somijas lauksaimnieki kļūst par konkursa "Gada lauksaimnieks Baltijas jūras reģionā 2015" uzvarētājiem
PieredzeMājas sākas ar rudzu maiziIeva Puķe, www.nra.lv
20.11.2009 "Es gribu lepoties ar mūsu ražoto produkciju, un man svarīgi, ko teiks un kā jutīsies tās ēdēji, tāpēc maizi cepam tā, it kā paši priekš sevis un saviem tuvākajiem domājot par tās veselīgumu un garšu, par sajūtām, ko sniedz apēstas maizes rika." Laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" stāsta par īstas rudzu maizes cepēju - Salaspils ceptuvi "Rogas". Iet laiks un mainās tehnoloģijas, bet pamatvērtības paliek īsta rudzu maize, kas ir spēka avots un mīlestības simbols. Tieši rudzu maize ir arī ceptuves Rogas prieks un lepnums. Sešas reizes gadā tiek gatavots sūtījums arī uz ASV un Austrāliju, lai turienes tautieši un rudzu maizes cienītāji varētu baudīt Latvijas maizi. Maizi sacep, strauji sasaldē un tālāk ar kuģiem nogādā ārzemēs tā maizīte neko nezaudē no savas garšas un vērtības. "Savā ceptuvē esam ieviesuši jaunas tehnoloģijas, kas atvieglo smago maiznieka darbu, taču vēl joprojām saglabājam senās latviešu maizes cepšanas tradīcijas. Mans vīrs Valdis Circenis ieguvis maiznieka meistara diplomu, bet man pašai ir maiznieka zeļļa statuss. Iegūt to nebija viegli vajadzēja mācīties un nolikt arī eksāmenus," skaidro Oņega Circene, ceptuves līdzīpašniece. Rogu maizes ceptuvē valda pamatpostulāts nedrīkst ekonomēt uz izejvielām. Protams, ir jāsadarbojas ar piegādātājiem, kas piedāvā izdevīgu izejvielu cenu, bet to kvalitātes rādītāji nedrīkst atšķirties no Rogas maizes uzliktajiem kritērijiem. "Es gribu lepoties ar mūsu ražoto produkciju, un man svarīgi, ko teiks un kā jutīsies tās ēdēji, tāpēc maizi cepam tā, it kā paši priekš sevis un saviem tuvākajiem domājot par tās veselīgumu un garšu, par sajūtām, ko sniedz apēstas maizes rika." Lai līdz galdam nonāktu vēl silta maizīte, blakus ceptuvei iekārtots arī veikaliņš, kurā ik pēcpusdienu uz letes nonāk praktiski viss ceptuves sortiments sākot ar rudzu maizi, līdz pat smalkmaizītēm un kliņģeriem. Rogas maizi var iegādāties arī citviet Latvijā visbiežāk tā sastopama Rīgā un tās apkārtnē, kā arī Cēsu, Jelgavas un Bauskas apkārtnes veikalos. Ja gadās braukt caur Salaspili, jāiegriežas arī kafejnīcā picērijā Ance un jānobauda vismaz rudzu mīklas pica! Vairāk informācijas: www.rogasmaize.lv |