Pieredze

"Fortum" biomasas koģenerācijas staciju Jelgavā apmeklē ES vides atašeji

AgroPols
17.04.2015

Ceturtdien, 16.aprīlī "Fortum" biomasas koģenerācijas staciju Jelgavā apmeklēja ES dalībvalstu vides atašeji, kopskaitā 70, lai iepazītos ar enerģijas ražošanas procesu no biomasas un pārrunātu ar nozares speciālistiem jautājumus, kas saistīti ar izmešu daudzumu atmosfērā un to samazinājumu pēc biomasas koģenerācijas stacijas nodošanas ekspluatācijā.

ES dalībvalstu vides atašeji bija ieradušies Latvijā uz ES Padomes Vides jautājumu darba grupas neformālo sanāksmi, kas tika rīkota Latvijas ES Prezidentūras ietvaros. Vizītes laikā vides atašeji apmeklēja vairākus vides nozarei nozīmīgus objektus, kuros ieguldīti ES līdzekļi, tostarp "Fortum" biomasas koģenerācijas staciju Jelgavā.

Līdz ar biomasas koģenerācijas darbības uzsākšanu, CO2 izmešu daudzums no siltumenerģijas ražošanas Jelgavas pilsētā ir par aptuveni 70 % zemāks nekā 2010.gadā. "Fortum" biomasas koģenerācijas stacija ir devusi nozīmīgu ieguldījumu, lai Jelgavas pilsēta izpildītu uzdevumus, kurus tā apņēmās veikt, parakstot «Pilsētas Mēru Paktu» - par 20% samazināt CO2 emisijas, par 20% paaugstināt energoefektivitāti un par 20% paaugstināt atjaunojamo energoresursu izmantošanu enerģijas ražošanā.

"Fortum" biomasas koģenerācijas stacija tika nodota ekspluatācijā 2013.gada rudenī. Kopējās "Fortum" investīcijas biomasas koģenerācijas stacijas, siltumapgādes sistēmas saistvada un citas nepieciešamās infrastruktūras izbūves projektā ir ap 70 miljoniem eiro. Papildus seši miljoni eiro šim projektam ir piešķirti no ES struktūrfondiem.

Par Fortum

"Fortum" mērķis ir radīt enerģiju, kas uzlabos mūsu un nākamo paaudžu dzīves kvalitāti. Rūpējoties par mūsu klientu vajadzībām, mēs ražojam, pārvadām un pārdodam siltumenerģiju un elektroenerģiju un sniedzam ar to saistītos ekspertu pakalpojumus. Mēs strādājam Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, Krievijā un Polijā. 2014.gadā "Fortum" pārdošanas apjomi sasniedza 4.75 miljardus eiro un salīdzināmā pamatražošanas peļņa bija 1.35 miljardi eiro. Uzņēmumā strādā aptuveni 8,800 darbinieki. "Fortum" akcijas ir kotētas Nasdaq Helsinku biržā. www.fortum.lv

Informāciju sagatavoja Guntra Matisa, SIA "Fortum Jelgava" Komunikācijas vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana