Mežs

Paaugstina VMD sniegto maksas pakalpojumu cenas

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
21.07.2009

(fragments) Šodien valdība pieņēma grozījumus noteikumos par Valsts meža dienesta (VMD) sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, kas paredz paaugstināt cenas atsevišķiem pakalpojumiem.

Cenas tiek mainītas pēc pievienotās vērtības nodokļa likmes palielināšanas, kā arī tāpēc, ka kopš 2006.gada ir palielinājusies darbinieku atlīdzība un pārējie izdevumi.

Piemēram, konsultāciju sniegšana, vienkāršu projektu, izvērtējumu un plānu izstrāde mežsaimniecības jomā tagad maksās 9,32 latus stundā līdzšinējo 7,67 latu vietā. Par vidēji sarežģītu projektu, izvērtējumu un plānu izstrādi mežsaimniecības jomā, mežsaimniecisko darbu uzraudzību būs jāmaksā 16,58 lati stundā līdzšinējo 11,80 latu vietā. Savukārt par sarežģītu projektu un izvērtējumu izstrādi būs jāmaksā 19,84 lati stundā līdzšinējo 17,70 latu vietā.

VMD sniegto maksas pakalpojumu cenrādī vienkāršota samaksas noteikšanas kārtība par medījamo dzīvnieku kontroluzskaiti, jo nav pamata dažādām dzīvnieku uzskaites metodēm noteikt atšķirīgu samaksas kārtību.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana