Mežs

Zemkopības ministrijā norisinājās Meža konsultatīvās padomes sēde

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
25.09.2009

Šā gada 24. septembrī Zemkopības ministrijā (ZM) norisinājās Meža konsultatīvās padomes (MKP) sēde. Sēdes mērķis bija diskutēt par priekšlikumiem grozījumiem Meža likumā, kas sagatavoti, lai samazinātu administratīvo slogu meža apsaimniekošanā. Priekšlikumus grozījumiem izstrādāja piecās darba grupās, kurās piedalījās meža nozares interešu grupu pārstāvji.
Grozījumi Meža likumā paredz atvieglot un vienkāršot meža īpašniekiem izsniedzamo atļauju saņemšanu, kas savukārt samazinātu arī Valsts meža dienesta administratīvās izmaksas.
Sēdē plaši tika apspriesti sagatavotie priekšlikumi un tika nolemts, ka MKP pārstāji līdz šā gada 2.oktobrim iesniegs priekšlikumus sagatavoto grozījumu tekstu precizēšanai.
Sēdē tika izskatīts arī jautājums par Meža nozares Gada balvu „Zelta čiekurs”, aicinot līdz šā gada 6.novembrim izvirzīt pretendentus 2009. gada balvai šādās nominācijās – „Par mūža ieguldījumu”, „Par ilgtspējīgu saimniekošanu”, „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” un „Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā”.

Meža konsultatīvās padomes mērķis ir veicināt līdzsvarotas meža nozares politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā. MKP uzdevums ir atbilstoši sabiedrības un meža nozares interesēm sniegt ieteikumus jautājumos, kas saistīti ar meža nozari.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana