Mežs

Informēs par medījamo dzīvnieku veselību un medījumu gaļas apstrādi

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
08.10.2009

Lai nodrošinātu tikai nekaitīgas un drošas medījumu gaļas nonākšanu apritē, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) organizē mācības medniekiem un citiem interesentiem par medījamo dzīvnieku veselību, biežāk sastopamajām slimībām, kā arī medījumu gaļas apstrādes higiēnas un tirdzniecības jautājumiem.


Informēs par medījamo dzīvnieku veselību un medījumu gaļas apstrādi

(Fragments) Lai nodrošinātu tikai nekaitīgas un drošas medījumu gaļas nonākšanu apritē, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sadarbībā ar Valsts meža dienestu (VMD) organizē mācības medniekiem un citiem interesentiem par medījamo dzīvnieku veselību, biežāk sastopamajām slimībām, kā arī medījumu gaļas apstrādes higiēnas un tirdzniecības jautājumiem.

Kā aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere, Eiropas Savienības normatīvie akti noteic, ka gadījumā, ja nomedītā dzīvnieka gaļa nav domāta pašpatēriņam, bet gan nodošanai pārstrādei, vismaz vienai personai mednieku kolektīvā, kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku gaļas iegūšanu un apstrādi, ir jābūt speciāli apmācītai.

Interesenti apmācībām var pieteikties, vēršoties VMD Konsultāciju pakalpojumu centrā pa tālruni 26432730, e-pasts - maris.gackis@kpc.vmd.gov.lv.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana