Mežs

Meža konsultāciju pakalpojumu centrs - VMD "Konsultāciju pakalpojumu centra"darbības turpinātājs

AgroPols
11.03.2010

Sākot ar š. g. 1. martu, VMD struktūrvienība "Konsultāciju pakalpojumu centrs" ar iepriekš veicamajām funkcijām turpina darbību kā SIA "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra" filiāle - Meža konsultāciju pakalpojumu centrs (MKPC).

Lai nodrošinātu Valsts meža dienesta normatīvajos aktos noteikto funkciju izpildi samazināta finansējuma apstākļos, kā arī, lai izslēgtu pakalpojumu sniegšanu, kas raksturīga privāto tiesību personām, gada nogalē Zemkopības ministrija pieņēma lēmumu VMD struktūrvienība Konsultāciju pakalpojumu centru nodot SIA "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centram".

Meža īpašnieki un citi klienti tāpat kā līdz šim varēs saņemt informāciju, konsultācijas un pakalpojumus (īpašumu apsekošanu, meža inventarizāciju un meža apsaimniekošanas plāna izgatavošanu, cirsmu iestigošanu un skices zīmēšanu, koku dastošanu, dastlapu apstrādi, cirsmas novērtēšanu, meža tirgus vērtības noteikšanu, galvenās cirtes sagatavošanu pēc caurmēra, jaunaudžu kopšanu, meža atjaunošanu, ES, valsts un cita veida atbalsta finansējuma piesaistīšanu, mednieku un medību vadītāju apmācību, u.c.) MKPC nodaļās visā Latvijā.

Šogad MKPC sadarbībā ar Valsts lauku tīklu organizēs bezmaksas seminārus un apmācības meža īpašniekiem, kā arī četras reizes gadā izdos bezmaksas informatīvo izdevumu meža īpašniekiem "Čiekurs" un ik mēnesi E-Čiekuru.

MKPC piedāvās apmeklēt interesantus pasākumus skolēniem un ģimenēm apmācību centrā "Pakalnieši", Madonas rajonā un skolās visā Latvijā.

Meža konsultāciju un pakalpojumu centrs ir SIA "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra" filiāle, kas atbalsta meža īpašniekus gan ar padomu ikdienas meža apsaimniekošanas darbos, gan ES un valsts atbalsta finansējuma apguvē, gan sniedzot kvalitatīvus meža apsaimniekošanas pakalpojumus, kā arī rūpējas par meža īpašnieku un mednieku zināšanu papildināšanu un skolēnu izglītošanu par mežu.

MKPC nodaļas pieejamas visā Latvijā, darbs organizēts 10 reģionos.

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana