Mežs

Sākusies meža stādīšana

Ilze Vabole, AgroPols
14.04.2010

Sākusies meža stādīšana

Katru gadu valsts mežos katra nocirstā koka vietā tiek iestādīti divi jauni, savukārt meža platības Latvijā  pēdējo 50 gadu laikā ir pat dubultojušās, informēja AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. 
Arī šogad, gadskārtējo Meža dienu ietvaros, AS „Latvijas valsts meži”, nokūstot sniegam, ir uzsākusi meža atjaunošanas darbus. Jau pirmajā nedēļā pēc Lieldienām Latvijas rietumu un dienvidu daļā iestādīts mežs 164 ha lielā platībā.

T. Kotovičs stāstīja, ka lielā sala un sniega kupenu dēļ šogad meža atjaunošanas darbi ir uzsākti vēlāk kā citus gadus. 2010. gadā AS „Latvijas valsts meži” plāno atjaunot mežu 13,5 tūkst. ha apjomā, tai skaitā 9,4 tūkstoši hektāru tiks atjaunoti, stādot uzņēmuma kokaudzētavās izaudzētu augstvērtīgu un kvalitatīvu stādāmo materiālu, savukārt pārējo platību – 4,1 tūkstošus hektāru – meža plānots atjaunot, veicinot meža dabisko atjaunošanos. Šogad ir plānots atjaunot par 1,8 tūkstošiem hektāru lielākas meža platības nekā pērn, kad tika atjaunoti 11,7 tūkstoši hektāru meža.

Kotovičs arī atgādina, ka „Meža dienu” laikā AS „Latvijas valsts meži” piedāvā ikvienam piedalīties „Atvērto meža dienu” pasākumos, kuru saraksts atrodams te: http://www.tavsmezs.lv/lat/atvertas_meza_dienas/ . Atvērtajiem Meža dienu pasākumiem var pieteikties skolas, jauniešu organizācijas, ģimenes, institūcijas, uzņēmumi un citi interesenti zemāk norādītajos datumos un vietās. Pasākumi ir bez maksas un dalībnieki tiek nodrošināti ar stādiem, darba cimdiem, maisiem u.c. darba inventāru. Uz dažiem pasākumiem dalībniekiem nepieciešams līdzi ņemt noteiktas lietas, kas norādītas sarakstā. Pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai. Jāņem vērā, ka dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tāpēc nepieciešams pieteikties savlaicīgi pie sarakstā norādītajām AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību kontaktpersonām.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana