Mežs

Cūkmens ciemosies „Meža Olimpiādē 2010” atzinību guvušajās skolās

Aina Odziņa, AgroPols
22.04.2010

Līdz ar pavasara iestāšanos, jauniem darbiem modies ir arī AS „Latvijas valsts meži” (LVM) populārais cīnītājs pret atkritumiem – Cūkmens. Kā stāsta LVM Komunikācijas projektu vadītāja Inga Miķēna, gatavojoties Lielajai Talkai, kas notiks jau šonedēļ – 24. aprīlī, rozā supervaronis uzņēmies vēl vienu svarīgu misiju – apciemot tās desmit Latvijas skolas, kas „Meža Olimpiādē 2010” guvušas atzinību.


Cūkmens ciemosies „Meža Olimpiādē 2010”  atzinību guvušajās skolās

Līdz ar pavasara iestāšanos, jauniem darbiem modies ir arī AS „Latvijas valsts meži” (LVM) populārais cīnītājs pret atkritumiem – Cūkmens. Kā stāsta LVM Komunikācijas projektu vadītāja Inga Miķēna, gatavojoties Lielajai Talkai, kas notiks jau šonedēļ – 24. aprīlī, rozā supervaronis uzņēmies vēl vienu svarīgu misiju – apciemot tās desmit Latvijas skolas, kas „Meža Olimpiādē 2010” guvušas atzinību.

Laikā no 22. līdz 28. aprīlim Cūkmens viesosies Rubas speciālajā internātpamatskolā, Jaunlutriņu pamatskolas Šķēdes filiālē, Pūres, Cēres, Jeru un Ogresgala pamatskolās, kā arī Olaines 2. vidusskolā, Kuldīgas 2. vidusskolā, Vandzenes un Dzērbenes vidusskolās.

I. Miķēna stāsta, ka savas vizītes laikā Cūkmens suminās „Meža olimpiādē” atzinību guvušos skolotājus, atraktīvi izzinošā veidā iepazīstinās skolēnus un skolotājus ar jaunāko informāciju par atkritumu kaitīgumu un to negatīvo ietekmi uz mežu, kā arī jau tradicionāli kopā ar skolēniem dosies atkritumu vākšanas apgaitā ap skolu, lai novērtētu situāciju konkrētajā pilsētā vai novadā.

„Meža Olimpiādē 2010” kopumā piedalījās 119 skolotāji no 72 Latvijas skolām, iesniedzot savu novadīto stundu aprakstus par šī gada olimpiādes tematu „Angļu valoda mežā”. Šogad konkurence bija jo īpaši sīva, tikpat cītīgs bija arī žūrijas darbs iesniegto aprakstu izvērtēšanā – tika noteikti 6 pusfinālisti, kas jau maija vidū cīnīsies par iekļūšanu „Meža Olimpiādes 2010” finālā, kā arī izvēlēti 10 skolotāji, kuru apraksti bija godam nopelnījuši atzinību un Cūkmena vizīti savā skolā.

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklase ietvaros.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana