Mežs

Plānotais koksnes ciršanas apjoms šogad par piektdaļu lielāks

Aija Zariņa, AgroPols
20.05.2010

Meža īpašnieku un tiesisko valdītāju līdz 2010. gada 30. aprīlim izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai (kopā ar 2009. gada nogalē izņemtajiem apliecinājumiem) uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms kopumā ir 11,05 milj. kubikmetru, kas ir apmēram par piektdaļu lielāks nekā uzrādītais plānotais apjoms tādā pašā laikposmā 2009. gadā.


Plānotais koksnes ciršanas apjoms šogad par piektdaļu lielāks

Kā liecina Valsts meža dienesta interneta mājaslapā publicētā informācija,  meža īpašnieku un tiesisko valdītāju līdz 2010. gada 30. aprīlim izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai (kopā ar 2009. gada nogalē izņemtajiem apliecinājumiem) uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms kopumā ir 11,05 milj. kubikmetru (7,73 milj. kubikmetru valsts mežos**, bet pārējos mežos*** 3,32 milj. kubikmetru). Tas ir apmēram par piektdaļu lielāks nekā uzrādītais plānotais apjoms tādā pašā laikposmā 2009. gadā.

   Aprīlī meža īpašnieki un tiesiskie valdītāji izņēmuši 2364 apliecinājumus koku ciršanai*, tas ir uz pusi mazāk kā martā, bet 3,5 reizes mazāk kā februārī.  Valsts mežos aprīlī izsniegti tikai 226 apliecinājumi koku ciršanai un  pārējos mežos – 2138 ciršanas apliecinājumi. Kopējais plānotais koku ciršanas apjoms*, kas uzrādīts aprīlī izņemtajos apliecinājumos, ir 460 tūkst. kubikmetru, kas arī ir uz pusi mazāk kā iepriekšējā mēnesī un trīs reizes mazāk kā februārī. Aprīlī apliecinājumos koku ciršanai uzrādītais plānotais apjoms – valsts mežos 120 tūkst. kubikmetru, bet pārējos mežos – 340 tūkst. kubikmetru.

  
Šā gadā pirmajos četros mēnešos, ciršanas apliecinājumos uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms kopumā, salīdzinot ar iepriekšējā gada četriem mēnešiem ir par 2,38 milj. kubikmetru lielāks. Kopumā, salīdzinot ar 2009. gada četros mēnešos, ieplānotais ciršanas apjoms valsts mežos ir palielinājies par 1,22 milj. kubikmetru, bet pārējos mežos plānotais koku ciršanas apjoms ir palielinājies par 1,16 milj. kubikmetru.

Piezīmes: * Apliecinājumā koku ciršanai tiek uzrādīts plānotais koku ciršanas daudzums. Tas nenozīmē, ka tāds apjoms tiešām tiks izcirsts, jo, piemēram, apliecinājumu var izņemt, bet ieplānoto platību kādu apsvērumu dēļ var arī nenocirst.

** valsts meži – a/s „Latvijas valsts meži”, Vides, Izglītības, Aizsardzības ministrijas apsaimniekošanā esoši meži, zinātniskie meži

  *** pārējie meži – privāto meža īpašnieku, pašvaldību, baznīcu u.c. meži.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana