Mežs

„Meža dienās” LVM mežsaimniecībās iestādīti 100 ha meža

Aina Odziņa, AgroPols
26.05.2010

Kā informēja AS „Latvijas valsts meži” (LVM) Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, kopumā šo mēnešu laikā LVM mežsaimniecību organizētajos „Meža dienu” pasākumos iesaistījās gandrīz 5000 cilvēku, kuri kopīgi strādājot iestādīja vairāk nekā 100 hektārus meža, izlika vairāk nekā 1050 putnu būrīšus mežos un parkos, kā arī savāca gandrīz 7000 maisus atkritumu.

Visaktīvākie meža stādītāji bijuši Zemgales mežsaimniecības organizēto talku dalībnieki, iestādot 22,3 hektārus meža, savukārt Dienvidkurzemes puses ļaudis izlikuši 568 putnu būrīšus. Aktīvākie teritoriju sakopēji bijuši Vidusdaugavas mežsaimniecībā, savācot 2400 maisus atkritumu.

T. Kotovičs uzsver, ka noslēgusies ir tikai meža dienu publiskā daļa, kas sākās 26. aprīlī, proti, pasākumu kopums, kurā iesaistīta sabiedrība - iedzīvotāji, uzņēmēji, skolēni. "Mežu stādīšana turpināsies un ilgs vismaz līdz Jāņiem, bet stādīsim, protams, arī rudenī, taču tas vairs nenoritēs publiski," saka LVM pārstāvis.

"Šīs meža dienas noritējušas lieliski - tik labas kā šogad es tās neatceros. Sabiedrības interese bija ļoti liela, un arī laika apstākļi koku stādīšanai bija ideāli, jo stāds varēja labi iesakņoties, kas nozīmē, ka ieaugšanās iespējamība stādiem tuvojas 90%," akcentē Kotovičs.

„Meža dienu” tradīcija ir sena – tās ik pavasari notiek jau vairākus desmitus gadu. Pēdējos gados Meža dienas gūst arvien lielāku popularitāti – organizētajos pasākumos labprāt piedalās gan vietējie iedzīvotāji, pašvaldību darbinieki un skolu jaunatne. Par šā gada pasākumiem lasiet http://www.agropols.lv/?menu=84&newsid=93337

AgroPols

x

Paroles atgadināšana