Mežs

Kopējais plānotais koku ciršanas apjoms jūnijā par ceturto daļu vairāk nekā maijā

Aija Zariņa, AgroPols
08.07.2010

Meža īpašnieku un tiesisko valdītāju līdz 2010. gada 30. jūnijam izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai (kopā ar 2009. gada nogalē izņemtajiem apliecinājumiem) uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms kopumā ir 12,42 milj. kubikmetru (8,20 milj. kubikmetru valsts mežos**, bet pārējos mežos*** 4,22 milj. kubikmetru ), liecina Valsts meža dienesta mājas lapā apkopotā informācija. Tas ir apmēram par ceturto daļu vairāk nekā uzrādītais plānotais apjoms tādā pašā laikposmā 2009. gadā.


Kopējais plānotais koku ciršanas apjoms  jūnijā par ceturto daļu vairāk nekā maijā

Meža īpašnieku un tiesisko valdītāju līdz 2010. gada 30. jūnijam izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai (kopā ar 2009. gada nogalē izņemtajiem apliecinājumiem) uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms kopumā ir 12,42 milj. kubikmetru (8,20 milj. kubikmetru valsts mežos**, bet pārējos mežos*** 4,22 milj. kubikmetru ), liecina Valsts meža dienesta mājas lapā apkopotā informācija. Tas ir apmēram par ceturto daļu vairāk nekā uzrādītais plānotais apjoms tādā pašā laikposmā 2009. gadā.

Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem jūnija mēnesī  izsniegtas atļaujas koku ciršanai  9 129 cirsmās ( 2651 cirsma plānota cirst valsts mežos un 6478 cirsmas  – pārējos mežos). Kopējais plānotais koku ciršanas apjoms*, kas uzrādīts jūnijā izņemtajos apliecinājumos, ir 770 tūkst. kubikmetru, kas ir par ceturto daļu vairāk kā maijā. Jūnijā apliecinājumos koku ciršanai uzrādītais plānotais apjoms – valsts mežos 280 tūkst. kubikmetru, kas ir par pusi vairāk nekā maijā, bet pārējos mežos – 490 tūkst. kubikmetru, kas savukārt ir par vienu piektdaļu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Valsts mežos plānotā ciršanas apjoma palielinājums jūnija mēnesī ir lielāks nekā privātajos mežos.

Šā gadā sešos mēnešos, ciršanas apliecinājumos uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms kopumā, salīdzinot ar iepriekšējā gada sešiem mēnešiem ir par 2,68 milj. kubikmetru lielāks. Kopumā, salīdzinot ar 2009. gadu, 2010. gada sešos mēnešos uzrādītais ieplānotais ciršanas apjoms valsts mežos ir palielinājies par 0,92 milj. kubikmetru, bet pārējos mežos plānotais koku ciršanas apjoms ir palielinājies par 1,76 milj. kubikmetru. Pirmajā pusgadā plānotā ciršanas apjoma palielinājums pārējos mežos, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu, ir stipri straujš, tas ir audzis gandrīz divas reizes. Pagājušajā gadā pārējos mežos plānotais ciršanas apjoms bija apmēram trešdaļa no valsts mežos plānotā ciršanas apjoma, bet šajā gadā tas ir sasniedzis pusi no valsts mežos ciršanai plānotā apjoma.

Piezīmes:

* Apliecinājumā koku ciršanai tiek uzrādīts plānotais koku ciršanas daudzums. Tas nenozīmē, ka tāds apjoms tiešām tiks izcirsts, jo, piemēram, apliecinājumu var izņemt, bet ieplānoto platību kādu apsvērumu dēļ var arī nenocirst.

** valsts meži – a/s „Latvijas valsts meži”, Vides, Izglītības, Aizsardzības ministrijas apsaimniekošanā esoši meži, zinātniskie meži

*** pārējie meži – privāto meža īpašnieku, pašvaldību, baznīcu u.c. meži.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana