Mežs

Paplašina pasākuma "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana" atbalsta saņēmēju loku

Ilze Vabole, AgroPols
09.11.2010

9. novembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2009. gada 6. oktobra noteikumos Nr.1145 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma "Meža ekonomiskās vērtības uzlabošana" īstenošanai””, ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa

Grozījumi noteikumos nodrošinās plašāku atbalsta saņēmēju loku.

Turpmāk atbalstu jaunaudžu kopšanai un mazvērtīgo mežaudžu nomaiņai piemērotas jaunas tehnikas, inventāra, aprīkojuma un iekārtu iegādei var saņemt pretendenti, kuru īpašumā ir atbalsta saņemšanas nosacījumiem atbilstošas meža platības ar kopējo platību vismaz 2 hektāri līdzšinējo 3 hektāru vietā.

Savukārt, lai meža īpašniekiem būtu iespēja iegādāties arī tikai vienu instrumentu, piemēram, krūmgriezi, komplektā ar darba aizsardzības līdzekļiem, grozījumi nosaka, ka projekta minimālais apjoms ir 500 eiro iepriekšējo 1000 eiro vietā.

Tāpat grozījumi paredz atcelt prasību, ka viens pretendents vienā gadā var pretendēt uz atbalstu pasākuma aktivitātēm piemērotās platībās ne vairāk kā 50 hektāru.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40190896&mode=mk&date=2010-11-09

AgroPols

x

Paroles atgadināšana