Mežs

Nosaukti Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” laureāti inovatīvā uzņēmējdarbībā, saimniekošanā un zinātnes ieguldījumā

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
22.12.2010

Meža dienu komiteja noteikusi laureātus Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” nominācijās „Par inovatīvu uzņēmējdarbību”, „Par inovatīvu saimniekošanu” un „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”. Jau iepriekš noteikti Zelta čiekura ieguvēji nominācijā „Par mūža ieguldījumu”.

Nominācijā „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” balvas piešķirtas SIA „Daiļrade Koks” Vaiņodes mēbeļu ražotnei par modernu, šodienas prasībām atbilstošu, konkurētspējīgu mēbeļu ražošanas uzņēmumu, SIA „Latgran” par jaunievedumiem kokrūpniecībā un enerģijas ražošanā, un SIA „R Grupa” par augstu sniegto pakalpojumu kvalitāti un konkurētspējīgiem produktivitātes rādītājiem.

Balvu nominācijā „Par inovatīvu uzņēmējdarbību” piešķir par veiksmīgāko risinājumu uzņēmuma attīstīšanā, modernizēšanā, inovatīvu, tai skaitā vidi saudzējošu tehnoloģiju ieviešanā, jaunu produktu ražošanā un investīciju piesaistē pēdējo divu gadu laikā.

Balvas nominācijā „Par inovatīvu saimniekošanu” piešķirtas AS „Latvijas valsts meži” (LVM) meža aizsardzības un apsardzības vadītājam Indulim Brauneram, meža īpašniekam Voldemāram Leikumam no Krāslavas puses, kā arī meža īpašniekam Jānim Nīlenderam no Pārgaujas novada Stalbes pagasta.

Balvu nominācijā „Par inovatīvu saimniekošanu” piešķir par radošu un inovatīvu meža apsaimniekošanu, saskaņojot vides, saimnieciskās un sociālās intereses, kā arī par ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas popularizēšanu pēdējo divu gadu laikā.

Savukārt Meža nozares Gada balva nominācijā „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” piešķirta pētījumam „Bioloģisko preparātu pielietošana Heterobasidion annosum izraisītās sakņu trupes ierobežošanai skujkoku audzēs” (projekta vadītājs Latvijas Valsts Mežzinātnes institūta „Silava” vadošais pētnieks T.Gaitnieks, izpildītāji K.Kenigsvalde, N.Arhipova, A.Mihailova, K.Pāruma, K.Korhonen), pētījumam „Koksnes materiālu ugunsreakcijas un mehānisko īpašību pētījumi un jaunu produktu izstrāde” (projekta vadītājs Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta vadošais pētnieks A.Morozovs, izpildītāji A.Domkins, E.Bukšāns, K.Būmanis, J.Iejavs) un pētījumam „Mežsaimniecības ietekme uz putnu sugu daudzveidību” (projekta vadītājs Daugavpils universitātes doktorants E.Pēterhofs, izpildītāji I.Rēriha, R.Cibuļskis, U.Valainis).

Balvas nominācijā „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā” piešķir par nozīmīgu pētījumu, inovatīvu tehnoloģisku risinājumu vai jaunu produktu radīšanu pēdējo divu gadu laikā.

Ar plašāku informāciju par visiem šā gada Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” ieguvējiem var iepazīties Zemkopības ministrijas interneta mājas lapas saitē http://www.zm.gov.lv/index.php?sadala=1989&id=11641

Meža nozares Gada balvas „Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija notiks 2011. gada 1. februārī. Pasākumā tiks paziņoti Gada balvas ieguvēji nominācijās „Par inovatīvu uzņēmējdarbību”, „Par inovatīvu saimniekošanu” un „Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”, kā arī godināti visi šo nomināciju laureāti un Zelta čiekura ieguvēji nominācijā „Par mūža ieguldījumu”.

Meža nozares Gada balvu „Zelta čiekurs”, kas ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē, pasniegs jau septīto gadu.  

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana