Mežs

Gatavojas Meža dienām 2011

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
13.01.2011

Meža dienas 2011 notiks Starptautiskā Meža gada un Latvijas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20. gadadienas ietvaros ar Starptautiskā Meža gada devīzi „Meži cilvēkiem!”


Gatavojas Meža dienām 2011

12. janvārī Zemkopības ministrijā (ZM) notika meža nozares organizāciju un institūciju un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvju tikšanās, lai uzsāktu gatavošanos Meža dienām 2011 un vienotos par Starptautiskā Meža gada aktivitātēm Latvijā.

Sanāksmes dalībnieki pozitīvi novērtēja veiksmīgo sadarbību ar pašvaldībām 2010. gada Meža dienu ietvaros, organizējot vairāk nekā 100 Latvijas Neatkarības deklarācijas 20. gadadienai veltītus pasākumus.

Sanāksmes dalībieki vienojās turpināt aizsākto tradīciju arī 2011. gadā, aicinot vietējās pašvaldības organizēt pasākumus, lai padarītu Latviju krāšņāku ar jauniem koku stādījumiem, iekārtojot jaunas vai uzlabojot esošās atpūtas vietas savā sētā, pagastā, novadā un pilsētā, izmantojot koku kā būvniecības elementu.

Meža dienas 2011 notiks Starptautiskā Meža gada un Latvijas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20. gadadienas ietvaros ar Starptautiskā Meža gada devīzi „Meži cilvēkiem!”

Jau ziņots, ka Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja 2011. gadu  pasludinājusi par Starptautisko Meža gadu. Par Meža gada sākumu paziņos 2. februārī ANO Meža foruma devītajā sesijā Ņujorkā, aicinot dalībvalstu valdības, kā arī valsts un starptautiskās organizācijas atbalstīt ar Meža gadu saistītās aktivitātes, lai pievērstu uzmanību meža ilgtspējīgai apsaimniekošanai, saglabāšanai un attīstībai, kā arī veicinātu dialogu par meža nozares jautājumiem un izmantot Starptautiskā Meža gada logo, kas simbolizē daudzpusīgās meža vērtības un plašas perspektīvas nepieciešamību.

Aicinām novadu vadītājus, meža īpašniekus, uzņēmējus, skolēnus un vides draugus uzsākt apspriest idejas saistībā ar Meža dienu 2011 un Starptautiskā Meža gada aktivitātēm.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana