Mežs

Andis Krēsliņš - jaunais VMD ģenerāldirektors

AgroPols
27.09.2011

27. septembrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu „Par A.Krēsliņa pārcelšanu”. Rīkojums paredz, ka turpmāk Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektora amata pienākumus pildīs līdzšinējais VMD Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežzinis Andis Krēsliņš.

Ņemot vērā Anda Krēsliņa profesionālo darba pieredzi VMD Ziemeļaustrumu virsmežniecības virsmežziņa amatā kopš 2007. gada un viņa atbilstību VMD ģenerāldirektora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, Andis Krēsliņš tiek iecelts VMD ģenerāldirektora amatā, tādējādi nodrošinot efektīvu un pilnvērtīgu VMD darbu.

Pirms Anda Krēsliņa pārcelšanas VMD ģenerāldirektora amatā šis jautājums tika plaši izdiskutēts ar VMD virsmežziņiem un Anda Krēsliņa kandidatūrai tika saņemts vienprātīgs virsmežziņu atbalsts. Tāpat Anda Krēsliņa kandidatūrai tika saņemts atbalsts no meža nozares sabiedriskajām organizācijām un Latvijas Pašvaldību savienības.

Andis Krēsliņš absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas Mežsaimniecības fakultāti, kļūstot par mežsaimniecības inženieri. Darba gaitas VMD sācis 1978. gadā kā Gulbenes mežrūpniecības saimniecības Dūres mežniecības priekšnieka vietnieks, vēlāk strādājis meža nozarē kā mežniecības priekšnieks, galvenais mežzinis, mežrūpniecības saimniecības direktors un VMD Z i emeļaustrumu virsmežniecības virsmežzinis.

„Andis Krēsliņš pārzina visus ar meža kopšanu un aizsardzību saistītos jautājumus, iruzkrājis lielu pieredzi meža apsaimniekošanā un darba kolektīva vadīšanā. Strādājot VMD ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja amatā, Andis Krēsliņš ir pierādījis, ka spēj sekmīgi vadīt VMD, ir piedalījies VMD reorganizācijas plāna izstrādē un ir gatavs to īstenot, lai padarītu VMD darbību efektīvāku atvēlēto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Nav ne mazāko šaubu, ka Andis Krēsliņš tikpat kompetenti un godprātīgi pildīs savus pienākumus pēc pārcelšanas VMD ģenerāldirektora amatā,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

No 2011. gada 27. jūnija Andris Krēsliņš pildīja VMD ģenerāldirektora pienākumus. Andis Krēsliņš VMD ģenerāldirektora amatā iecelts uz laiku līdz 2015. gada 20. septembrim.

Curriculum Vitae

Personas dati

Vārds, uzvārds Andis Krēsliņš

Dzimšanas datums1954.gada 26.decembris

Izglītība

1973.-1978. Latvijas Lauksaimniecības akadēmija

Mežsaimniecības fakultāte

mežsaimniecības inženieris

1970.-1973. Cēsu 1.vidusskola

fizikas un matemātikas novirziena klase

Kursi, semināri

1992.gadā (Zviedrija)Kurss „Mežsaimniecības ekonomikas tirgus apstākļos”

1993.gadā (Itālija)„Par meža aizsardzības organizāciju Eiropas valstīs”

Dažādi kursi un apmācības Latvijā.

Darba pieredze

2011.jūnijs – līdz šim brīdimVMD ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs

2007.janvāris – 2011.jūnijsZiemeļaustrumu virsmežniecība, virsmežzinis

1990.decembris – 2007.janvārisAlūksnes virsmežniecība, virsmežzinis

1986.janvāris – 1990.decembrisAlūksnes mežrūpniecības saimniecība, direktors

1981.janvāris – 1986.janvārisAlūksnes mežrūpniecības saimniecība, galvenais mežzinis

1979.janvāris – 1981.janvārisMazsalacas mežrūpniecības saimniecība

Mazsalacas mežniecības priekšnieks

1978.jūnijs – 1979.janvārisGulbenes mežrūpniecības saimniecība

Dūres mežniecības priekšnieka vietnieks

Vaļasprieki  Medības, orientēšanās sports, kalnu slēpošana

 

Jaunā ģenerāldirektora pārziņā būs plānotā VMD reorganizācija, kas paredz apvienot divu reģionālo līmeņu funkcijas un izdevumus vienā teritoriālajā struktūrvienībā, kā arī palielināt zemākstāvošo amatpersonu pilnvaras lēmumu pieņemšanā, nesamazinot to skaitu. Reforma paredz arī izlīdzināt VMD vienāda līmeņa amatpersonu darba noslogojumu un atalgojumu.

Aprīļa beigās notikušajā Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēdē zemkopības ministrs Dūklavs paziņoja, ka Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošais VMD tiks reorganizēts, administratīvo aparātu samazinot pat līdz 30%. Dūklavs uzsvēra, ka VMD reformu dēļ virsmežniecības netiks likvidētas, bet iegūs lielāku kompetenci, jo decentralizācijas rezultātā dienesta administratīvā vara tiks pārdalīta no Rīgas uz reģioniem.

VMD tika izveidots 1993. gadā uz toreizējās Meža ministrijas bāzes. Viena no galvenajām dienesta funkcijām ir uzraudzīt meža apsaimniekošanu, izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu.

No 2005. gada dienesta ģenerāldirektors bija Jānis Kinna, kurš 16. maijā iesniedza atlūgumu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana