Mežs

Meža īpašnieki ieinteresēti pārdot savus mežus AS „Latvijas valsts meži”

Ilze Vabole, AgroPols
27.03.2012

Kopš Zemkopības ministrija šā gada februārī uzdeva akciju sabiedrībai „Latvijas valsts meži” (LVM) būtiski palielināt meža īpašumu un meža zemes iepirkšanu no tiem meža īpašniekiem, kas to vēlas pārdot (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=84&newsid=95281), privāto mežu īpašnieku interese ir ļoti liela, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

„Meža īpašnieku lielā interese pārdot savus mežus valstij piederošajai akciju sabiedrībai „Latvijas valsts meži” norāda, ka mūsu lēmums ir bijis pareizs, jo meža īpašniekiem nav vienalga, kā rokās nonāk viņu īpašums un kā tas tiks apsaimniekots nākotnē. Tāpat kā Latvijas sabiedrība, esmu nobažījusies, ka Latvijā salīdzinoši lielos apjomos zemi  un mežus uzpērk ārvalstu iedzīvotāji un uzņēmumi. Ar šo lēmumu mēs panāksim, ka pārdotie meži joprojām piederēs Latvijas sabiedrībai un tiks apsaimniekoti atbilstoši valsts ekonomiskajām, vides aizsardzības un sabiedrības interesēm un vajadzībām,” saka zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Īpašniekiem, kuri vēlas pārdot savus mežus, ir pieejama izsmeļoša informācija par pirkšanas – pārdošanas procedūru LVM mājas lapā. LVM izskatīs visus meža zemes pārdošanas piedāvājumus, izvērtējot katru atsevišķi, tajā skaitā katra konkrētā īpašuma piedāvāto cenu. Procedūra noslēdzas ar akcionāra – Zemkopības ministrijas – lēmumu atļaut LVM pirkt izvērtētos piedāvājumus. Februārī Zemkopības ministrija deva piekrišanu 67 hektāru mežu pirkšanai par kopējo summu 65,6 tūkstošiem latu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana