Mežs

LVM ārkārtas akcionāru sapulcē atļauts pirkt 106 ha meža zemes

Ilze Vabole, AgroPols
15.06.2012

Akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” (LVM) ārkārtas akcionāru sapulcē 14. jūnijā nolemts atļaut LVM pirkt meža zemi – astoņus īpašumus 106,1 hektāru platībā, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Kopējā darījuma summa ir 126,5 tūkstoši latu.

Akcionāru sapulcē LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks pastāstīja, ka patlaban LVM izskatīšanas procesā ir 99 meža zemes īpašumi ar kopējo platību ir 1570 hektāri. No tiem 16 zemes īpašumu pirkšanas darījumus varētu noslēgt tuvākajā laikā.

2012. gada 17. februārī akcionārs – Zemkopības ministrija – atļāva LVM pirkt piecus meža īpašumus 67 hektāru platībā par 65,5 tūkstošiem latu.

Kopš Zemkopības ministrija uzdeva LVM palielināt meža īpašumu un meža zemes iepirkšanu no privātajiem meža īpašniekiem (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=84&newsid=95281), kas to vēlas pārdot, privāto mežu īpašnieku interese ir liela (sk. arī rakstu http://www.agropols.lv/?menu=84&newsid=95347).

Īpašniekiem, kuri vēlas pārdot savus mežus, ir pieejama informācija par pirkšanas – pārdošanas procedūru LVM mājas lapā www.lvm.lv. LVM izskatīs visus meža zemes pārdošanas piedāvājumus, izvērtējot katru atsevišķi, tajā skaitā katra konkrētā īpašuma piedāvāto cenu. Procedūra noslēdzas ar akcionāra – Zemkopības ministrijas – lēmumu atļaut LVM pirkt izvērtētos piedāvājumus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana