Mežs

Jaunais Meža konsultatīvās padomes nolikums paplašina padomdevēju loku

Ilze Vabole, AgroPols
03.07.2012

3.jūlijā valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta noteikumus „Meža konsultatīvās padomes nolikums”, saskaņā ar grozījumu Meža likumā, kas nosaka deleģējumu Meža konsultatīvās padomes izveidošanas kārtībai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Meža konsultatīvā padome ir izveidota jau 1997. gadā, tā ir konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt līdzsvarotas meža nozares politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā.

Jaunie noteikumi paplašina padomdevēju loku. Ar padomdevēju tiesībām padomē piedalīsies pārstāvji no Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta „Silava”, Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta, Ogres Valsts tehnikuma, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas , kā arī no Zemkopības ministrijas un Valsts meža dienesta.

Tāpat noteikumi paredz, ka turpmāk interešu grupas savus pārstāvjus darbam Meža konsultatīvajā padomē izvirzīs reizi trijos gados.

MK noteikumi „Meža konsultatīvās padomes nolikums” nosaka Meža konsultatīvās padomes sastāvu un tā veidošanas nosacījumus, funkcijas, uzdevumus, pienākumus, darbības kārtību, kā arī tiesības.

Jaunais noteikumu projekts „Meža konsultatīvās padomes nolikums” stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” un aizstās patlaban spēkā esošo Ministru kabineta 2006. gada 9. maija noteikumus Nr.384 „Meža konsultatīvās padomes nolikums”.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana