Mežs

Augustā plānotais koksnes ciršanas apjoms nedaudz sarucis salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi

Ilze Vabole, AgroPols
28.09.2012

Kā liecina Valsts meža dienesta apkopotā informācija, 2012. gadā no 1. janvāra līdz 31. augustam meža īpašnieku un tiesisko valdītāju izņemtajos apliecinājumos* koku ciršanai uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms ir 7,06 milj. kubikmetru (valsts mežos** – 2,86 milj. kubikmetru, pārējos mežos*** 4,20 milj. kubikmetru).


Kā liecina Valsts meža dienesta apkopotā informācija, 2012. gadā no 1. janvāra līdz 31. augustam meža īpašnieku un tiesisko valdītāju izņemtajos apliecinājumos* koku ciršanai uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms ir 7,06 milj. kubikmetru (valsts mežos** – 2,86 milj. kubikmetru, pārējos mežos*** 4,20 milj. kubikmetru).

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi kopējais apliecinājumos koku ciršanai uzrādītais plānotais koksnes ciršanas apjoms augustā ir nedaudz, par gandrīz 15 tūkst. kubikmetru mazāks. Pārējos mežos augusta mēnesī ciršanai plānotais apjoms ir par 102,4 tūkst. kubikmetriem mazāks kā jūlija mēnesī, bet valsts mežos augustā, salīdzinājumā ar jūliju, plānotajam apjomam ir pat neliels palielinājums – par 87,4 tūkst. kubikmetriem.

2012. gada augustā izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms bija 684,86 tūkst. kubikmetru, tajā skaitā valsts mežos 260,93 tūkst. kubikmetru, pārējos mežos 423,93 tūkst. kubikmetru.

Meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem augusta mēnesī izsniegtajās atļaujās koku ciršana plānota 3 810 cirsmās, (valsts mežos tiks saplānoti veicamie ciršanas darbi 1 521 cirsmās, bet pārējos mežos plānos darbus 2 289 cirsmām).

Salīdzinājumam – iepriekšējā gada augusta mēnesī izņemtajos apliecinājumos koku ciršanai uzrādītais plānotais koku ciršanas apjoms bija 781,7 tūkst. kubikmetru, tajā skaitā valsts mežos 121,7 tūkst. kubikmetru, pārējos mežos 660,0 tūkst. kubikmetru.

No 2011. gada apliecinājuma koku ciršanai darbības laiks ir trīs gadi.

Piezīmes: * Apliecinājumā koku ciršanai tiek uzrādīts plānotais koku ciršanas daudzums. Tas nenozīmē, ka tāds apjoms tiešām tiks izcirsts, jo, piemēram, apliecinājumu var izņemt, bet ieplānoto platību kādu apsvērumu dēļ var arī nenocirst.

** valsts meži – a/s „Latvijas valsts meži”, Vides, Izglītības, Aizsardzības ministrijas apsaimniekošanā esoši meži, zinātniskie meži

*** pārējie meži – privāto meža īpašnieku, pašvaldību, baznīcu u.c. meži.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana