Mežs

LVM plāno ziedot 2,8 milj. latu

Ilze Vabole, AgroPols
30.10.2012

30. oktobrī Ministru kabinets atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) kā valsts akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” (LVM) kapitāla daļu turētājas informatīvajā ziņojumā „Par LVM dāvināšanai (ziedošanai) paredzēto finanšu apjomu un dāvināšanas (ziedošanas) kārtību 2012. gadā” ietverto ziedošanas kārtību, kopējo ziedošanas apmēru un LVM ziedoto finanšu līdzekļu sadalījumu kultūras, mākslas, zinātnes, izglītības, sporta, vides vai veselības aizsardzības, kā arī sociālās palīdzības veicināšanai, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Rūta Rudzīte.

Kopējais LVM ziedoto finanšu līdzekļu apmērs paredzēts 2,8 miljoni latu. Tas noteikts, izvērtējot 2012. gada saimnieciskās darbības rezultātus, kā arī, pamatojoties uz LVM peļņas prognozi, Attīstības stratēģiju un 2012. gada valsts budžetā plānoto dividenžu apjomu.

Kopējo finansējumu ZM summu plāno sadalīt:

- sporta attīstības veicināšanai – Ls 1 400 000,

- kultūras un mākslas attīstības veicināšanai –Ls 560 000,

- sociālās palīdzības veicināšanai – Ls 420 000,

- izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai – Ls 420 000.

Izvērtējot 2011. gada ziedošanas procesa rezultātus, sabiedrības viedokli un spēkā esošo normatīvo regulējumu, ZM paredz arī 2012. gadā LVM ziedošanas procesā iesaistīt attiecīgo nozaru vadošās sabiedriskās organizācijas, kas veiks profesionālu un ziedojumu saņēmējam pietuvinātu iesniegto ziedošanas projektu izvērtēšanu un šo projektu īstenošanas kontroli.

Informatīvais ziņojums paredz arī to, ka ZM un LVM sadarbības partneri pirms ziedojuma darījuma veikšanas nodrošinās sabiedrības informēšanu par sadarbības līgumos atbalstītajām mērķprogrammām, kādās varēs pieteikties uz ziedojuma saņemšanu un ziedojuma piešķiršanas principiem. Šāda kārtība nodrošinās visiem sabiedrības locekļiem vienlīdzīgu iespēju pretendēt uz ziedojuma saņemšanu, kā arī samazinās ZM un Finanšu ministrija administratīvo slogu projektu vērtēšanā.

Mērķziedojuma sadalīšanas kārtību sporta attīstības jomā ZM saskaņos ar Latvijas Nacionālo sporta padomi.

Plašāka informācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana