Mežs

Atklāta jauna ražotne Turnā

AgroPols
08.05.2015

6.maijā Valkas novada Ērģemes pagastā atklāja ražotni "Enrial Timber". Tās izveidē piesaistot investorus un bankas kredītu, investēts gandrīz miljons eiro. Jaunā ražotne izveidota, paplašinot Simanoviču ģimenei piederošo kamīnmalkas ražotni. Tajā ražos taras brusas un dēļus, kā arī blakus produktus - skaidas un šķeldu.

Nepilnos sešos savas darbības mēnešos, kopš uzstādītas iekārtas un uzsākta testa ražošana SIA "Enrial Timber" apgrozījums no taras dēļu nu brusu realizācijas ir pārsniedzis 150 000 eiro. Nākotnē plānots ražot divās maiņās, sasniegt 1 miljona eiro gada apgrozījumu un nodarbināt ap 40 strādniekiem, kas ir par 17 vairāk nekā iepriekš.

Turnas kokapstrādes kompleksā esošās divas ražotnes ražo taras dēļus, palešu sagataves un kamīnmalku, kas tiek eksportēti uz vairākām Eiropas un Skandināvijas valstīm, gan realizēti tepat Latvijā. Sia "Enrial Timber" spēj pārstrādāt ap 1500 m3 apaļkoka, no kā tiek ražoti taras dēļi, bet 800m3 apaļkoka tiek pārstrādāti kamīnmalkā māsas uzņēmumā.

SIA "Enrial Timber" ir jaunais SIA "Garciema Pērle" nosaukums. Uzņēmums dibināts 2010.gadā un sākotnēji nodarbojies ar viesu nama pakalpojumiem Garciemā, Carnikavas novadā. Ar Lauku atbalsta dienesta programmas palīdzību "Atblasts uzņēmuma radīšanai un attīstībai" ieviests projekts "Taras brusu ražotnes izveide Valkas novadā" piesaistot publisko finansējumu 139 400 eiro apmērā.

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana