Mežs

Meža kooperatīvs "L.V.Mežs" sāk jauna pakalpojuma sniegšanu

Sabīne Puķe, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)
04.08.2015

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) biedrs, mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "L.V.Mežs" saviem biedriem ir uzsākusi piedāvāt jaunu pakalpojumu, kas saistīta ar meža īpašniekam piederošo lauksaimniecības zemju apsaimniekošanu. Kā norāda kooperatīva vadība, šis solis ir likumsakarīga reakcija uz biedru pieprasījumu.

MPKS "L.V.Mežs" paralēli saviem ikdienas darbiem - savu biedru un citu meža īpašnieku meža īpašumu apsaimniekošanai, cirsmu izstrādei un kokmateriālu realizācijai, uzsākusi sniegt saviem biedriem pakalpojumu, kas saistīts ar meža īpašniekam piederošo lauksaimniecības zemju apsaimniekošanu.

LLKA valdes locekle, MPKS "L.V. Mežs" vadītāja vietniece Aiga Smiltāne: "Sniegtā pakalpojuma būtība ir tāda, ka mēs esam tie, kas atrod nomnieku, kurš vēlas apsaimniekot lauksaimniecības zemi, kā arī slēdz un uzrauga nomas līgumu realizāciju. Visus jautājumus, kas ir saistīti ar nomas līguma izpildi, mēs risinām mūsu biedru vietā.

Esam gandarīti, ka jau esam noslēguši pirmo līgumu. Līgums noslēgts Mālpils novadā par mūsu kooperatīva biedra lauksaimniecības zemes vairāk nekā 70 ha platībā apsaimniekošanu."

A.Smiltāne norāda, ka šobrīd arī norit darbs pie tāda paša pakalpojuma ieviešanas attiecībā uz medību platību apsaimniekošanu. MPKS "L.V.Mežs" ir dibināta 2013. gada martā un šobrīd apsaimnieko 38 meža īpašniekiem piederošās mežu platības vairāk nekā 1000 ha apjomā.

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA)

x

Paroles atgadināšana