Mežs

Līdz šim nomedītas 7 871 sieviešu kārtas meža cūkas

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
05.02.2016

Divarpus mēnešu laikā (no 2015. gada 20.novembra līdz 2016. gada 5.februārim) Pārtikas un veterinārajā dienestā mednieki iesnieguši 7 871 nomedītu sieviešu kārtas meža cūku paraugu. Aktīvākie bijuši mednieki Kurzemes pusē - tur nomedītas vairāk nekā 3 000 sieviešu kārtas meža cūku.

Kā informējām iepriekš, lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību un samazinātu slimības uzliesmojumu skaitu meža cūku populācijā, par katru nomedīto sieviešu kārtas meža cūku mednieks var saņemt 100 eiro samaksu.

Šī projekta izmaksas tiek segtas no Āfrikas cūku mēra apkarošanas programmas, ko līdzfinansē Eiropas Komisija.

Jāpiebilst, ka samaksu mednieki varēs saņemt arī par februārī un martā nomedītajām sieviešu kārtas meža cūkām.

Atgādinām - lai saņemtu atlīdzību, medniekam, līdz ar aizpildītiem dokumentiem, PVD teritoriālajā struktūrvienībā jāiesniedz pierādījumi (ādas fragments, kurā nepārprotami saskatāmi sieviešu kārtas meža cūku ārējie dzimumorgāni), ka nomedītā meža cūka ir sieviešu kārtas. Samaksa par šajā mēnesī nomedīto sieviešu kārtas meža cūku tiek veikta nākamā mēneša beigās (piemēram, samaksu par februārī nomedītajām meža cūkām mednieki saņems marta beigās). Sīkāku informāciju par apmaksas kārtību var saņemt sazinoties ar PVD teritoriālajām struktūrvienībām.

Šogad Latvijā Āfrikas cūku mēris konstatēts 125 meža cūkām.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana