Mežs

Godināti Meža nozares gada balvas „Zelta čiekurs” laureāti

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
09.05.2016

Piektdien, 6. maijā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā Jelgavā tika godināti meža nozares izcilākie ļaudis. Gada balva „Zelta čiekurs” ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē. Meža nozares gada balvas ieguvēji saņēma lielo „Zelta čiekuru”, savukārt pārējiem laureātiem tika pasniegts mazais „Zelta čiekuriņš”.

„Zelta čiekuru”par mūža ieguldījumu Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza Jānim Biseniekam, Andrim Kreceram, Valdim Līdakam, Ivaram Pētersonam un Gunāram Veldrem. 

Ministru prezidents Māris Kučinskis pasniedza nominācijas par mūža ieguldījumu balvu saņēmējiem Ministru kabineta Atzinības rakstus, kā arī sveica balvas par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus SIA „Dižozols plus”, SIA „Latvāņi” un Andi Zelču. Balvu „Zelta čiekurs” saņēma SIA „Latvāņi”.

Savukārt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pasniedza Goda diplomus un krūšu nozīmi „Zelta sēkliņa”par mūža ieguldījumu balvas saņēmējiem, kā arī sveica nominācijas par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā laureātus – Dainu Bruņinieci, Jurģi Jansonu un Anitu Jaunbelzeri. Gada balvu saņēma Jurģis Jansons.

Laureāti par ilgtspējīgu saimniekošanu ir meža īpašnieki Modris Kalvāns, Gatis Strads un Artis Vaivods. Gada balvu Artim Vaivodam pasniedza vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Meža nozares gada balvas pasniegšanas ceremonija kļuvusi par tradīciju, šogad to pasniedz jau divpadsmito reizi. „Zelta čiekurs” sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu - nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana