Tūrisms un atpūta

Alu medībās ar takšiem

Liene Lote Grizāne, Druva
01.11.2009

Alu medībās ar takšiem

(Fragments) Taurenietis Rūdolfs Sarkanis ir mednieks ar pieredzi. Īpaši viņš pievērsies alu dzīvnieku - lapsu, jenotu, āpšu un bebru - medībām.


Mednieks stāsta, ka alu medībās svarīgi ir labi suņi. Viņa sabiedrotie vienmēr bijuši takšu šķirnes dzīvnieki. Arī tagad mājās ir trīs takši. Viens pieaudzis, kurš dodas līdzi visās medībās, un divi kucēni, kuri vēl aug par kārtīgiem mednieka palīgiem.


"Taksis ir vislabākais alu medību palīgs. Dēlam bija medību terjers, bet jāsakašīs šķirnes suņi ir pārāk agresīvi. Alu medībās suņa uzdevums ir dzīvnieku izdzīt no alas, nevis saplosīt. Turklāt takši ir pacietīgi un neatlaidīgi. Bija man taksis, kurš piecas, sešas stundas strādāja alā, kamēr dabūjām laukā lapsu. Un tā ir, ka taksis ar dzīvnieku cīnīsies tik ilgi, kamēr dabūs laukā. Taču jāsaka, ka suns alu medību laikā sevi arī diezgan apdraud. Piemēram, bebri ir samērā nikni. Jāuzmanās, lai suns netiktu savainots. Tādēļ svarīgi, cik izveicīgs un labs ir palīgs. Bet jebkurā gadījumā jāsakataksis ir viens no gudrākajiem medību suņiem, var ņemt līdzi arī uz dzinējmedībām," teic pieredzējušais mednieks, sakot, ka taksēnus uz medībām līdzi sāk ņemt pēc piena zobu izkrišanas.

Druva

x

Paroles atgadināšana