Tūrisms un atpūta

Lauku diena ceļotājiem


17.10.2015

Pievienotie dokumenti

upl.phtml

Kas ir "Lauku Diena Ceļotājiem"?

Tā ir vienas dienas akcija, kas dod iespēju ielūkoties lauku aizkulisēs, un tikai šajā vienīgajā dienā iekļūt vietās, kas ikdienā nav atvērtas apmeklētājiem. 50 lauksaimniecības uzņēmumi - ražojošas saimniecības piedāvās ienākt savās ražotnēs, kūtīs, staļļos, noliktavās, apskatīt jaudīgus kombainus un traktorus, redzēt ražošanas procesus un dzirdēt saimnieku stāstus.

Akcijā piedalās arī mazās saimniecības, kam viesu uzņemšana ir papildu nodarbošanās lauksaimniecībai, amatniecībai - te sagaidāmas īpašas programmas, akcijas, atlaides, degustācijas.

"Lauku dienu rīkojam, jo jūtam augošu sabiedrības interesi par lauksaimniecības uzņēmumos notiekošo. Šī ir pirmā reize, kad interesentiem būs atvērtas tik daudz un dažādu nozaru ražojošās lauku saimniecības. Aicinu ikvienu izmantot iespēju interesanti pavadīt brīvdienas un iepazīt kārtīgu lauksaimnieku ikdienu," tā par projekta nozīmi izsakās biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja.

Ko pieredzēsim?

Apmeklētāji varēs uzzināt, ko nozīmē būt mūsdienīgam uzņēmējam un saimniekam laukos, kādas ir lauku dzīvesveida un lauksaimniecības kā profesijas pozitīvās puses. Varēs paši savām acīm pārliecināties – kāds ir ēdiena ceļš līdz mūsu galdiem, kā izdodas to izaudzēt garšīgu un veselīgu. Būsiet pārsteigti iepazīties ne tikai ar tradicionālām lauku saimniecībām, bet arī ar inovatīviem un radošiem lauksaimniekiem, kuri ieviesuši pilnīgi jaunus produktus vai ražošanas paņēmienus un atraduši katrs savu īpašo nišu.

Kāds labums?

Šis brīvdienu brauciens var izvērsties arī praktiski noderīgs, piemēram, iegādājoties kartupeļus, ābolus, medu, kazas sieru vai citus rudens ražas labumus. Varēs aveņu dārzā bez maksas mieloties ar gardajām ogām. Viesi varēs redzēt kā top kafeja, lobīt zīles, gatavot sukādes, iepazīties ar čilli pipariem un baudīt kafeju ar ābolmaizi. Notiks iepazīšanās ar lielāko dārza ogu - ķirbi. Akcijā piedalās arī amatnieku saimniecības, kur tradicionāli iespējams vērot procesu, pašiem piedalīties un iegādāties darinājumus - māla darbus, skalu grozus un citas derīgas lietas. Apmeklētājus gaidīs arī dzīvnieku dārzi, strausu ferma, eksotisko zvēru kolekcija, veselības augu brīvdabas ekspozīcijas, bioloģiskās saimniecības, ekskursijas viesu mājā ar pīrāgu cepšanu katru stundu. Viesmīlīgas un atvērtas būs arī Bauskas un Užavas alus darītavas, kur ekskursijas notiks iepriekš noteiktos laikos. Ciemos gaidīs Tērvetes vīna ražotne.

Kur atrast informāciju?

Lai uzzinātu, ko katra no saimniecībām piedāvā akcijas dienā, darba laikus, un noteikumus, jādodas uz šīs akcijas mājas lapu www.agro.zemniekusaeima.lv un jāmeklē informācija pie konkrētās saimniecības profila. Maršrutu var izplānot, izmantojot akcijas lapā publicēto karti. Iepriekš jāsazinās ar saimniekiem un jāpiesaka savs apmeklējums. Akcijas lapā atrodami ieteikumi un padomi pilnvērtīgai Lauku Dienas baudīšanai.

Visas saimniecības apmeklējamas, iepriekš piesakoties saimniekam!

"Lauku diena" ir Latvijas zemnieku- ražotāju un tūrisma uzņēmēju sadarbības projekts, kas apvieno saimniecības vienotā akcijā ar mērķi popularizēt lauku dzīvi, lauku profesijas un laukos ražotus produktus Latvijas iedzīvotājiem.

Masu mediju pārstāvjus aicinām pievienoties mediju braucienam, kas tiek organizēts 2015.gada 6.oktobrī.

Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.



Atbildīgais
Zemnieku saeima un Lauku ceļotājs

Zemnieku Saeima (ZSA)

x

Paroles atgadināšana