Tūrisms un atpūta

Lauku tūrisma uzņēmēji pulcējas sapulcē pirms jaunās tūrisma sezonas

Asnāte Ziemele, Lauku ceļotājs
25.02.2016

Trešdien, 24. februārī, vairāk nekā 130 lauku tūrisma uzņēmēji - Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" biedri un interesenti pulcējās viesnīcā "Baltvilla", lai atskatītos uz iepriekšējo gadu un diskutētu par prioritātēm šajā gadā. Asociācijas valde un speciālisti ziņoja par situāciju nozarē, tirgus tendencēm, kā arī par pagājušajā gadā jaunieviestajiem specializētajiem lauku tūrisma produktiem "Seniori dodas uz laukiem" un "Bērniem un jauniešiem".

"Lauku ceļotājs" cer, ka jaunie produkti mudinās skolas ieviest lauku saimniecību apmeklējumus savās ikgadējās skolu programmās, projektu nedēļās, ēnu dienās, vasaras nometnēs, lai celtu skolas vecuma bērnu interesi par Latvijas laukiem, laukos ražotiem produktiem, lauku profesijām un uzņēmējdarbību. Laukos mīt daudz izglītotu, apsviedīgu un radošu cilvēku, kuri spējuši atrast tieši tur savu nodarbi, radot jaunus kvalitatīvus produktus laukos, kā arī jaunas darba vietas. Lai arī nākotnē Latvijas lauki būtu apdzīvoti, Lauku ceļotājs šādā veidā vēlas sniegt savu ieguldījumu, mudinot bērnus rast idejas nākotnes profesijām laukos. Šajā ziņā būtiska loma ir arī ģimenēm, kuras vasarās, skolnieku brīvdienās vai nedēļas nogalēs kopā ar bērniem dodas ārpus Rīgas vai citām lielām pilsētām, lai apceļotu Latviju. "Lauku ceļotājs" ir apkopojis jau vairāk kā 100 lauku tūrisma uzņēmumu piedāvājumus un izstrādājis vairāk kā 20 īsākus un garākus maršrutus, kas piemēroti tieši ceļošanai ar bērniem un jauniešiem. Visi piedāvājumi atrodami šeit: http://www.celotajs.lv/lv/c/accomm/youths

Arī senioru brīvā laika dažādošanai, izstrādāti īpaši piedāvājumi un jauna atlaižu karte "Sudraba ceļasoma" (Silver suitcase), kuru uzrādot seniori varēs saņemt atlaides gan ne sezonā, gan sezonā, apmeklējot Latvijas laukus. Līdz šim ir apzināti jau vairāk kā 60 lauku tūrisma uzņēmēji, kuri vēlas savās saimniecībās uzņemt seniorus. Šajās vietās īpaša uzmanība veltīta senioru interesēm un vajadzībām: telpas un tuvākā apkārtne iekārtotas tā, lai pārvietoties ir ērti, ēdienkartē veselīgi, arī diētiski ēdieni. Piedāvājumi tiek regulāri papildināti, jo arvien vairāk uzņēmēju gatavi piemērot naktsmītnes un saimniecības senioru vajadzībām: Piedāvājumi atrodami te: celotajs.lv/seniors.

Atlaižu kartes izplatīšanu ikdienā nodrošina "Latvijas Pensionāru federācija" ar tās dalīborganizācijām reģionos un LLTA "Lauku ceļotājs".

Sapulcē savā pieredzē dalījās uzņēmēji, tāpat uzņēmēji tika informēti par ES fondu atbalstu lauku tūrisma uzņēmējdarbībai EFLA uzņēmējdarbības dažādošanas programmā un sadarbībā ar Latvijas Lauku forumu, Vietējām Rīcības Grupām. Praktiska informācija sniegta arī par VID jaunumiem, par PVD apstiprinātajām ēdināšanas vadlīniju izmaiņām. Pārrunāja arī uzņēmēju līdzdarbību un vīziju Latvijas 100-gadei.

Kopsapulce ir viens no svarīgākajiem asociācijas "Lauku ceļotājs" un visas lauku tūrisam nozares pirmssezonas pasākumiem, kas iezīmē turpmākā darba virzību, vieno uzņēmējus sadarbībai un rada jaunas iniciatīvas.

Sapulces programmu skatiet te http://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/553.

Sapulce organizēta sadarbībā ar Lauksaimnieku Organizācijas Sadarbības padomi.

Lauku ceļotājs

x

Paroles atgadināšana