Tūrisms un atpūta

Miķeļdiena Strenčos


28.09.2013, 09:00, Strenči, pie kultūras nama

Miķeļdiena jau izsenis iezīmē vasaras beigas un rudens sākumu. Tas ir ražas laiks, kad viss vasarā audzētais un vāktais sabērts pagrabos un klētīs, salikts burkās un burciņās. Var mazliet atvilkt elpu pirms garās ziemas, pajautroties un dalīties bagātīgajā ražas krājumā ar citiem. Agrāk Miķeļos ticis daudz ēsts un dzerts, īpašu uzsvaru liekot uz nesen novākto ražu - dārzeņiem un augļiem. No jaunās labības tika cepts liels maizes klaips, ar kuru visi šajā dienā mielojušies un cienāti. Šie ir visnotaļ skaļi un lustīgi svētki, kuros vieta dziesmām, dančiem un rotaļām.

28. septembrī Miķelis ar Miķelieni aicina uz Miķeļdienu Strenčos! No plkst. 9:00 pie kultūras nama sāksies Miķeļdienas tirgus andele, kurā piedalīties aicināti pircēji un pārdevēji, mājražotāji un amatnieki, lauku un meža labumu vācēji, čaklās rokdarbnieces un prasmīgās saimnieces. Izveicīgākajiem un azartiskākajiem būs iespēja mēģināt uzrāpties Umurkumurā. Bērni un arī pieaugušie par nelielu samaksu varēs vizināties zirga pajūgā. Ikviens varēs pārbaudīt savus spēkus un prasmes piedaloties azartiskās spēlēs.

Organizatori sola jautru loteriju, kurā būs iespēja piedalīties tirgotājiem un apmeklētājiem. Pasākumu ar jautrām dziesmām kuplinās ansambļi "Sudāruška" un "Liesma". Kopīgi vārīsim spēcinošu Miķeļdienas putru un veidosim rudens ražas izstādi "Miķelīša rudens veltes". Aicinām iedzīvotājus atnest dārza un meža veltes - interesantu formu dārzeņus, augļus, rudens ziedus un veidot no tiem kompozīcijas. Plkst.18:00 pie kultūras nama Mālpils amatierteātris "Vēji" režisores Lienes Cimžas vadībā aicina uz jautru un muzikālu teātra izrādi "Trīnes grēki" pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas motīviem. Ieeja uz izrādi Ls 1,- Sliktu laika apstākļu gadījumā izrāde notiks kultūras namā.



Izziņas

Ginta Gailīte, Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste


ginta.gailite@strencunovads.lv


t: 64715660

AgroPols

x

Paroles atgadināšana