Citi biznesi

Picas gatavošana - tā ir īsta māksla

Preses relīze, Leta-Nozare
06.10.2009

Pica ir viens no Itālijas nacionālajiem ēdieniem, ko iemīļojuši miljoni cilvēku visā pasaulē. Itāļu picas garšas noslēpums slēpjas mīklas pagatavošanā - labi pagatavota mīkla ir īsta māksla, - to nespēj kurš katrs.


Picas gatavošana - tā ir īsta māksla

Pica ir viens no Itālijas nacionālajiem ēdieniem, ko iemīļojuši miljoni cilvēku visā pasaulē. Itāļu picas garšas noslēpums slēpjas mīklas pagatavošanā - labi pagatavota mīkla ir īsta māksla, - to nespēj kurš katrs.

Šā gada 1. oktobrī Itālijas Festivāls, interjera dizaina galerijas "Trentini" īpašnieks Mareks Nemme un lieliskais pavārs Uldis Krebs savus viesus aicināja uz picas gatavošanas vakaru slavenajā itāļu dizainera Antonio Citterio virtuvē "Arclinea", "Sapņu Fabrikā", kur ikvienam bija iespēja izmēģināt savas prasmes picas pagatavošanā un atzīt - picas patiešām izdevušās fantastiskas!

Atklājot pasākumu, Interjera dizaina galerijas "Trentini" īpašnieks Mareks Nemme uzsvēra: "Mēs jau vairākus gadus sadarbojamies ar Itāliju un vienmēr piedalāmies arī Itālijas Festivālā Latvijā. Mūsu interjera dizaina galerija ir gluži kā Itālijas vēstniecības filiāle jeb Itālijas dizaina vēstniecība Latvijā, tāpēc tas ir mūsu pienākums - popularizēt Itāliju un tās produktus."

Savukārt pavārs Uldis Krebs vakara gaitā palīdzēja viesiem gatavot picas un iepazīstināja ar picas vēsturi: sākumā neesot bijis nekā - ne tomātu pastas, ne siera, ne garneļu utt. - bijusi tikai maize. Viens no populārākajiem stāstiem par picas rašanos ir saistīts ar Itālijas karali Umberto I un karalieni Savojas Margaritu, kuri, uzturoties Neapolē, esot uzaicinājuši savā pilī tolaik vispazīstamāko pavāru Rafaello Espozito, lai nodemonstrētu savas kulinārās dotības. Pavārs pagatavojis trīs veidu picas, - viena bija no siera "Mozarella", bazilika un tomātiem, tā simbolizēja Itālijas karogu. Tieši šī pica esot karalim visvairāk iepatikusies, tāpēc viņš pavāram aizsūtījis vēstuli kā pateicības zīmi. Pavārs esot bijis tik pateicīgs, ka nosauca šo picu par godu karalim, - tā radās pica "Margerita".

Turklāt viesi pasākuma gaitā izteica pavāram atzinīgus vārdus par pagatavoto mīklu, arī Džankarlo Albano (Giancarlo Albano), Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecības Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļas direktora vietnieks atzinīgi novērtēja pavāra Ulda Kreba pagatavoto mīklu.

Līdz 25.oktobrim ikviens Latvijas iedzīvotājs vēl var paspēt iepazīt vienu no Eiropas skaistākajām un eksotiskākajām zemēm - Itāliju, tās bagātīgās tradīcijas, daudzveidīgo kultūru un mākslu, kā arī interesanto dzīvesveidu. Nāciet uz izmantojiet brīnišķīgo iespēju apmeklēt "Itālijas Festivāla 2009" ietvaros organizētos pasākumus! Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai Itālijas Festivāla oficiālajā mājas lapā: www.italijasfestivals.lv. Informāciju par Itāliju meklējiet arī šeit: www.enit.it.

Itālijas Festivālu organizē Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecība Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļa sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā.

"Trentini" ar interjera dizaina tirdzniecību nodarbojas kopš 2006.gada, kad tika atvērts mēbeļu salons "Ligne Roset" "Sapņu Fabrikā" un gaismas ķermeņu salons "Artemide". Līdz šim "Trentini" grupas saloni atradās dažādās vietās Rīgā, taču, sākot ar septembra mēnesi, visi saloni atrodas vienuviet - interjera dizaina galerija "Trentini" (Lāčplēša iela 101). "Trentini" piedāvājumā ir vairāk nekā 50 ražotāju produkti: "Moroso", "LEMA", "Dedon", "Artemide", "Foscarini", "Fabbian", "Arclinea", "Bisazza", "Tre-P&Tre-Piu" u.c.

Papildu informācija:

Ieva Rava

Itālijas Ārējās tirdzniecības institūts

Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļa

Tālr. 67814471

Fakss 67221407

E-pasts: riga@ice.it

Mareks Nemme

"TRENTINI" interjera dizaina galerija

Tālr. 29252266

E-pasts: mareks@trentini.lv

Mājas lapa: www.trentini.lv

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana