Citi biznesi

Atvieglos prasības pašbrūvēto alkoholisko dzērienu tirdzniecībai

Madara Līcīte, Leta-Nozare
08.10.2009

Šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja priekšlikumu dot tiesības mājražotājiem realizēt pašdarinātos alkoholiskos dzērienus ar atvieglotiem noteikumiem, par kuriem deputāti gan vēl tikai lems.


Otrdien, 6.okt., Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja priekšlikumu dot tiesības mājražotājiem realizēt pašdarinātos alkoholiskos dzērienus ar atvieglotiem noteikumiem, par kuriem deputāti gan vēl tikai lems.

Komisijas deputāti bija vienisprātis, ka līdzšinējo 10 000 latu vietā par tiesībām realizēt savu produkciju turpmāk mājražotāji, kuri darina dzērienus no savā dārzā izaugušiem augļiem vai savvaļas veltēm, varētu maksāt daudz mazāku nodevu.

Deputāts Mārtiņš Roze (ZZS) komisijas sēdē pauda viedokli, ka minētā norma nelegalizēs tā dēvētās kandžas tirdzniecību, jo tirgus ir mainījies un tagadējie nelegālā alkohola tirgotāji tirgo bez akcīzes nodokļa ievestos ražojumus no Krievijas un Baltkrievijas. "Atbalstot mājražotājus, viņu darbība tiek legalizēta un valstij būs nodokļi," sacīja Roze.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana