Citi biznesi

Sterlete atgriežas Latvijā

Diena
13.10.2009

Uzņēmums Mottra vienīgais Baltijā nodarbojas ar zivju audzēšanu industriālos apstākļos; ražo arī melnos ikrus Nav tālu tas brīdis, kad jūras zivis vairs nebūs tik lētas un pieejamas, tādēļ jau tagad jāizstrādā tehnoloģijas, kas ļautu zivis audzēt industriāli, turklāt būtu arī ekonomiski izdevīgi — ar šādu filozofiju pirms septiņiem gadiem tika dibināts Latvijas un Krievijas kopuzņēmums Mottra. Patlaban Mottra, lietojot pašu izstrādātas sistēmas, spēj izaudzēt jebkuras uz planētas eksistējošas zivis, tajā skaitā sen no Daugavas ūdeņiem pazudušo sterleti, kā arī stori.


Sterlete atgriežas Latvijā

(Fragments) Uzņēmums Mottra vienīgais Baltijā nodarbojas ar zivju audzēšanu industriālos apstākļos; ražo arī melnos ikrus

Nav tālu tas brīdis, kad jūras zivis vairs nebūs tik lētas un pieejamas, tādēļ jau tagad jāizstrādā tehnoloģijas, kas ļautu zivis audzēt industriāli, turklāt būtu arī ekonomiski izdevīgi — ar šādu filozofiju pirms septiņiem gadiem tika dibināts Latvijas un Krievijas kopuzņēmums Mottra. Patlaban Mottra, lietojot pašu izstrādātas sistēmas, spēj izaudzēt jebkuras uz planētas eksistējošas zivis, tajā skaitā sen no Daugavas ūdeņiem pazudušo sterleti, kā arī stori. Pirms diviem gadiem no šiem diviem zivju veidiem Mottra savāca pirmo melno ikru ražu. Tas, ka tie tiek iegūti humāni — zivi slaucot, nevis nogalinot —, Ķekavas pagastā ražotajiem melnajiem ikriem nodrošinājis lielu popularitāti Lielbritānijā, kur mode pēc tīriem un dabiskiem produktiem arvien pieņemas spēkā.

Trešais bērns

Mottra īpašniekiem (kuri, nevairoties no stāstiem par uzņēmumu, pauduši vēlmi pašiem rakstā tomēr nebūt pieminētiem, kas gan mums nevar liegt lasītājus iepazīstināt ar publiski pieejamiem Lursoft datiem, skat. izziņu) šis uzņēmums ir jau trešais "bērns": pirmā pieredze industriālā zivju audzēšanā tika gūta vēl deviņdesmito gadu sākumā, kad Krievijas pilsētā Astrahaņā tika dibināta kompānija, kas nodarbojās ar storu audzēšanu. Vēlāk firma transformējusies par Krievijas storu audzēšanas centru, savukārt tā sākotnējie dibinātāji pievērsušies biznesam Latvijā — Silkrastē kopā ar bijušā kolhoza Banga vadītāju Miķeli Lismentu tika izveidota storu audzētava, taču vairāku iemeslu dēļ projekts pēc kāda laika apstājās. Tomēr ideja, ka Latvijā jāatgriež sterlete un store, nepazuda. Tā 2002.gadā dzimusi Mottra.

Diena

x

Paroles atgadināšana