Citi biznesi

Medību iznākums atkarīgs no pašiem medniekiem

Evita Brokāne, Dzirkstele
14.10.2009

Medību iznākums atkarīgs no pašiem medniekiem

(Fragments) Kolektīvo medību sezona sākās 1.oktobrī. Vairāki mednieku kolektīvi izmantoja izdevību un jau pagājušajās brīvdienās devās mežā, citi savukārt pirmo reizi kopīgi to darīja tikai šajās brīvdienās.

Ziemeļaustrumu virsmežniecības medību un uguns apsardzības daļas vadītājs Laimonis Kļaviņš stāsta, ka virsmežniecības teritorijā šīs sezonas kolektīvo medību atklāšanā piedalījās 47 kolektīvi. Jau pirmajās medībās tika nomedītas 57 stirnas, 2 meža cūkas, 11 aļņu buļļi, 6 aļņu govis, 15 aļņu teļi, 2 briežu buļļi, 1 briežu govs, 4 vilki, 1 aļņu govs vai teļš aizgājis ar asins pēdu. Nākamais apkopojums par nomedītajiem dzīvniekiem tiks veikts mēneša beigās.

Nomedīti jau 8 vilki

"Šajā nedēļas nogalē gan nekas īpašs nav nomedīts. Tiesa, atkal ir nošauts viens vilks. To nomedījuši mednieki Tilžas mežniecībā, Baltinavas novadā. Kopumā virsmežniecības teritorijā jau ir nomedīti 8 vilki," stāsta
L.Kļaviņš. Kā jau iepriekš rakstījām, četrus vilkus nomedīja Lejasciema mednieki kolektīvo medību atklāšanā, viens vilks Lejasciema pusē jau bijis nomedīts pirms tam, vēl pa vienam vilkam ir nomedīts Gulbenes mežniecības (Daukstu pagastā) un Gaujienas mežniecības teritorijā, tagad arī Tilžas mežniecības teritorijā. "Vilku un lūšu ir daudz. Sniegs, visticamāk, nokusīs, taču – ja ir iespēja, vilkus vajag medīt," saka speciālists. Kopumā kopš vilku medību sezonas sākuma valstī jau ir nomedīta vairāk nekā viena trešdaļa vilku skaita. Vislielākais nomedīto vilku skaits ir Lietuvas pierobežā, Kurzemē, kā arī Burtnieku un Igaunijas pierobežā, Madonas novada apkārtnē. Šosezon Valsts meža dienests ir atļāvis nomedīt 150 vilkus. Kad būs nomedīts noteiktais vilku skaits, tiks analizēts, vai tie ir nomedīti vienmērīgi pa visu valsti vai kādos reģionos būs nomedīts izteikti daudz vilku. Pēc analīzes tiks pieņemts lēmums, noteikt papildu limitu vai nē.

Dzirkstele

x

Paroles atgadināšana