Citi biznesi

Amerikas latviešu alusdarītava plāno sākt alus tirdzniecību Latvijā

Juris Kaža, Leta-Nozare
26.10.2009

Vairākiem Amerikas latviešiem piederošā alus darītava "Blue Hill Brewery" (BHB) plāno sākt alus tirdzniecību Latvijā. Kā biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" sacīja BHB pārdošanas vadītājs un līdzīpašnieks Pēteris Auģis, alus darītava sasniegusi alus izlaidi aptuveni 8000 litri mēnesī un sākusi alus ražošanu pudelēs, tādejādi nostājoties uz izdzīvošanas takas asajā konkurencē starp desmitiem mikrobrūžiem reģionālā un simtiem šādu uzņēmumu visu ASV līmenī.


Amerikas latviešu alusdarītava plāno sākt alus tirdzniecību Latvijā

(Fragments) Vairākiem Amerikas latviešiem piederošā alus darītava "Blue Hill Brewery" (BHB) plāno sākt alus tirdzniecību Latvijā.

Kā biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" sacīja BHB pārdošanas vadītājs un līdzīpašnieks Pēteris Auģis, alus darītava sasniegusi alus izlaidi aptuveni 8000 litri mēnesī un sākusi alus ražošanu pudelēs, tādejādi nostājoties uz izdzīvošanas takas asajā konkurencē starp desmitiem mikrobrūžiem reģionālā un simtiem šādu uzņēmumu visu ASV līmenī.

BHB tālākajos plānos ietilpst pašiem savas brūža ēkas uzcelšana (patlaban kompānija nomā platību ar līgumu, kas beigsies pēc dažiem gadiem), savas "India Pale Ale" šķirnes brūvējuma piegādāšana pircējiem Latvijā un, iespējams, spirtotu dzērienu ražošanas sākšana.

Auģis skaidro, ka "India Pale Ale" savu nosaukumu ieguvis no ilgi saglabājama alus receptes, pēc kuras brūvēja alu pārvadāšanai no Anglijas uz tobrīd britu impērijai piederošo koloniju - Indiju.

2008.gadā dibinātais BHB pēc brūvēšanas līnijas palaišanas komercražošanā 2009.gada pavasarī vairāk nekā simts klientu - galvenokārt Bostonas apkaimes krogus un restorānus, kas pērk izlejamo alu mucās, bet kopš pudeļu alus ražošanas sākšanas, klientu vidū ir arī alkoholisko dzērienu tirgotavas.

"Mums ir labas iestrādes ar vienu no štata lielākajiem alkohola tirgotāju tīkliem "Blanchards" un mēs strādājam ar dabisko pārtikas lielveikalu tīklu "Whole Foods", kurš trīs savos veikalos nolēmis tirgot alkoholiskus dzērienus. Daudz mūsu pūļu tiek veltītas šo "package store" [amerikāņu žargons, kas nozīmē šņabja bode] tirgus apguvei," sacīja Auģis.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana