Citi biznesi

Buļļupē ielaisti aptuveni 38 000 vimbu mazuļu

AgroPols
09.10.2014

Trešdien, 8. oktobrī, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar Mājokļu un vides departamenta speciālistiem Buļļupē ielaida aptuveni 38 000 vimbu (Vimba vimba) mazuļu.

"Rīgas pašvaldība mērķtiecīgi atjauno zivju resursus pilsētas ūdenstilpes, lai saglabātu dabas daudzveidību. To, kādas sugas ielaist, rekomendē zivsaimniecības speciālisti, kas pirms tam izvērtē konkrētajā ūdenstilpē esošos zivju resursus un novērtē, kādas zivis būtu nepieciešamas. Ir ūdenstilpes, kur esam ielaiduši līņus, līdakas, peledes, karpas, bet ir arī tādas vietas, kur tika ielaisti nēģu un lašu mazuļi, lai saglabātu un atjaunotu arī šo vērtīgo zivju krājumus," uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Vimbas, kas tika ielaistas Buļļupē, pieder pie karpu dzimtas. To ķermenis ir samērā slaids, no sāniem nedaudz saplacināts, mugura - zilganpelēka, sāni un vēders - sudrabains. Zivis uzturas baros. Pieaugušie īpatņi dzīvo jūrā, bet nārstot dodas uz upēm. Daļa ienāk upju lejtecēs jau rudenī un tur pārziemo, citas - pavasarī. Pēc nārsta atgriežas jūrā. Vairums mazuļu uzturas upēs vienu gadu, bet daļa - divus gadus. Latvijā vimbas sastopamas Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastēs, jūrā tieši ietekošās upēs un to pietekās, kā arī piejūras ezeros.

Šogad Rīgas pašvaldība jau ir papildinājusi zivju resursu krājumus, ielaižot gandrīz 4000 lašu (Salmo salar (L.)) smoltus jeb mazuļus Daugavā. 2013. gadā zivju krājumu atražošanai Rīgas pašvaldība pilsētas ūdenstilpēs ielaida 1500 peležu (Coregonus peled) un divus miljonus nēģu kāpuru.

Informāciju sagatavoja Iveta Mazūre, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sabiedrisko attiecību speciāliste, Dzintra Āboliņa, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana